Brazilian Jiu-Jitsu Nijmegen

Arte suave: the gentle art

Jiu jitsu is een Japanse zelfverdedigingskunst. Jiu Jitsu betekent ‘’zachte kunst of ‘’soepele techniek’’. Bij deze sport zul je in een paar seconden je aanvaller kunnen controleren of uitschakelen. Een beoefenaar van deze sport wordt ook wel een jiujitsuka genoemd. Jiu Jitsu kan door iedereen beoefend worden. Je leert niet alleen verdedigen, maar ook het uitvoeren van verschillende aanvalstechnieken. Atemi (stoten en schoppen), klemmen, drukpunten en wurgingen zijn enkele technieken die je zult leren. Het wordt eigenlijk niet beschouwd als een sport, maar er is wel een sportieve versie die bestaat.

Lesrooster

De eerste twee weken van de maand zijn al onze BJJ lessen no gi grappling.

 MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
7:30BJJ en MMA
vrij trainingsmoment
Wehl (tot 9u)
11:00Open mat Wehl
12:00
13:00
14:00
15:00
16:30BJJ Warnsveld jeugd
17:00
17:45Capoeira Zutphen (Kinderles)
18:00BJJ Wehl
19:00Capoeira Alkmaar BJJ Nijmegen
20:00BJJ Nijmegen MMA Nijmegen
20:30Grappling Nijmegen
21:00MMA Wehl
22:00

Lessen BJJ Nijmegen

De oorsprong van Jiujitsu wordt ook wel yawara genoemd. Er wordt gezegd dat het van oorsprong Chinees is. De samoerai leerden destijds jiujitsu in scholen. Later is Jiujitsu overgewaaid naar het westen. Er bestaan echter verschillende legendes over het bestaan van Jiujitsu.

De populairste versie is die van Dr. Akiama, een Japans geneesheer die destijds een rondreis door China maakte en daar een gevechtskunst bewonderde. Hij heeft deze kunst beoefend en is later een meester hierin geworden. Hij had echter één probleem. Hij wist niet wat hij moest doen wanneer een van de technieken op hem werden toegepast. Tot op een dag het antwoord op zijn pad kwam. Tijdens de winter lag er sneeuw op een tak. Door het gewicht van de sneeuw brak de tak. Er waren echter takken die terugveerden naarmate de sneeuw viel. Hierdoor ontstond de gedachte dat als men wilde overleven men ook veerkrachtig en meegaand zou moeten zijn. Hij paste de nieuwe technieken toe en het jiujitsu was geboren. Het bleek een effectieve manier te zijn, want de samoerai begon deze techniek aan te leren. Wanneer zij ontwapend waren konden ze zich nog steeds op een efficiënte manier verdedigen.

Brazilian Jiu Jitsu Nijmegen bij Energia Martial Arts

Bij Energia Martial Arts kun jij lessen Brazilian Jiu Jitsu Nijmegen volgen. Wil je de verschillende technieken leren binnen deze sport, of wil je extra kennis bijleren omdat jij bijvoorbeeld aan MMA, Judo, grappling, Capoeira doet. Bij Energia Martial Arts bieden we je de mogelijkheid dit te doen. Daarnaast bieden wij ook personal training aan. Onze opgeleide docenten bieden trainingen op meerdere locaties aan. Hierdoor ben jij altijd welkom bij ons. Daarnaast willen wij jou de mogelijkheid geven om van elke sport iets te proeven, zodat je zelf kan ontdekken waar je passie ligt. Wij werken al jaren met ervaren instructeurs en bieden leuke kwalitatieve lessen aan waarin jij centraal staat. Zo kun je op je eigen tempo en niveau werken aan een gezonde(re) levensstijl. Daarnaast hechten wij bijzonder veel waarde aan een fijne groepscohesie en vinden wij het belangrijk dat jij plezier en succes ervaart.

Nijmegen

Tweede Oude Heselaan 183A, Nijmegen

BJJ

Woensdag 20:15 – 21:45

MMA

Donderdag 20:00 – 21:30

Grappling

Donderdag 20:30 – 21:30

BJJ

Vrijdag 19:00 – 20:30