Grappling

The ground is my ocean

Grappling is een verzamelnaam voor de verschillende technieken, manoeuvres en contra-technieken die worden toegepast om een fysiek voordeel te verkrijgen ten opzichte van de tegenstander. De sport is een mix tussen o.a. worstelen, Judo en Braziliaans Jiu-Jitsu. Bij Grappling werk je alleen met werp-, klem, controle, en verwurgingstechnieken. Stoten en trappen is hierbij niet toegestaan. Het is dan ook een belangrijk onderdeel voor MMA (Mixed Martial Arts) maar kan ook als sport apart beoefend worden. Ook voor de MMA beoefenaars is grappling een essentieel onderdeel en belangrijke basis. Ons advies is om de reguliere MMA lessen aan te vullen met Grappling lessen. Zeker als je op termijn wedstrijden wilt vechten.

Voor iedereen toegankelijk

Grappling is een technisch spel waardoor het bezitten van fysieke spierkracht niet persé nodig is. Ook zonder ervaring kan je makkelijk instromen bij de lessen. Je zult tijdens de trainingen ervaren dat conditie en het fysieke gestel beter wordt door de intensieve Grappling trainingen.

Tijdens de lessen draag je shorts en een rashguard (een korte broek zonder broekzakken en een strak t-shirt). Een kimono zoals bij BJJ is hierbij niet nodig. Het trainen zonder pak geeft een andere dimensie aan de technieken van BJJ.

Maak kennis met Energia Martial Arts