Over ons

Sport, martial arts

en plezier voor iedereen

Als team willen wij een vaste kwaliteit blijven waarborgen: middels trainingen, cursussen en seminars blijven wij onze eigen kennis verbreden om zo altijd kwaliteit te blijven garanderen.
De stagiaires die ons team versterken ondersteunen de lessen en hebben als voornaamste doel kennis op te doen en te delen. Bij lessen of lesdelen van stagiaires van Energia Martial Arts is altijd een ervaren docent aanwezig.

Schrijf je in

Competitie:

zoek je grenzen op

Je haalt diep adem en wordt de mat opgeroepen. Of het je eerste of vijftigste keer is: er is weinig te vergelijken met die eerste stap de mat op tijdens een wedstrijd.

Je eerste partijtje vechten, serieuze competitie ambitie of zelfs een MMA partij draaien? Bij Energia Martial Arts krijg je de juiste begeleiding. MMA, BJJ en grappling zijn individuele sporten, maar voorbereiden op een competitie doe je in teamverband. Samen werken we aan je gameplan, competitievaardigheden en wedstrijdvoorbereiding. Zo maken we elkaar beter. Wie er ook tegenover je staat op de wedstrijdmat, via competities krijg jij de kans je grenzen op te zoeken en te verleggen.

Energia Martial Arts organiseert daarnaast ook eigen toernooien en is achter de schermen betrokken bij de Nederlandse BJJ federatie en de Nederlandse BJJ wedstrijdcultuur.

Als team hebben wij medailles behaald op allerlei gebieden, van kinderen tot masters en van lightweight divisies tot heavyweight klassen. Wij hebben podiumplekken bereikt in:

  • Verschillende BJJ divisies
  • MMA pro gevechten
  • Kinder wedstrijden, zowel gi als no-gi
  • Female divisies
  • Submission only toernooien
  • Open klasse
  • Ons team heeft wedstrijdervaring in Nederland, Duitsland, België, de Filipijnen en Brazilië.

Onze coaches hebben allemaal zelf wedstrijd ervaring en kunnen jou met zowel kennis als praktijkervaring ondersteunen.

Energia Martial arts results since smooth comp 2019

0
Goud
0
Zilver
0
Brons

Het team

Tum

Head coach

IBJJF Certified #519927

Al ruim tien jaar beoefen ik met veel gedrevenheid en plezier diverse vechtsporten. Het Braziliaans Jiu-jitsu werd hierin mijn specialiteit. Na het afronden van mijn sportopleiding en HBO-opleiding tot docent besloot ik van mijn passie mijn beroep te maken. In 2015 begon ik met het draaien van mijn eigen lessen en in 2019 richtte ik Energia Martial Arts op. Mijn liefde voor vechtsport en mijn talent als docent mag ik hier mooi combineren.

Inmiddels draaien wij lessen op meerdere locaties en franchises, met een team van instructeurs. Als blackbelt coach verzorg ik de lessen in Nijmegen en Wehl en overzie ik de rest van het team, de Fightwear en ons Youtube kanaal. Tevens verzorg ik met veel toewijding seminars en masterclasses in binnen en buitenland.

“There is no comfort in the growth zone and no growth in the comfort zone.”

Storm

Instructeur

Vertrouwenspersoon

Het was 2017 toen Tum bij onze judoclub in Zutphen les kwam geven en het concept van BJJ presenteerden. Met bijna 20 jaar judo ervaring werd ik blij verrast met hoeveel de sport mij te bieden heeft. Het team blijft zich constant ontwikkelen en zodoende ik ook. Een tijd later mag ik nu in het team van EMA rondlopen als instructeur van mijn eigen kinderlessen en zo nu en dan ook voor de volwassen.

‘’Be kind to yourself and your opponent, winning is fun but being happy for someone who is beating you is acknowledging you have something to learn’’

Yaniek

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

Al 23 jaar breng ik mijn tijd door op de mat, een plek die voelt als mijn tweede thuis. Mijn reis begon met judo, waar ik zowel op nationaal als internationaal niveau wedstrijden heb gedaan. Dit was een fundament dat me sterker maakte, zowel fysiek als mentaal. Vijf jaar geleden ontdekte ik BJJ en MMA bij Tum en sindsdien is mijn passie voor deze vechtsporten alleen maar gegroeid. Het is niet alleen de fysieke uitdaging die me trekt, maar ook de hechte groep, de verbintenis en vriendschappen die ik hier heb opgebouwd. Elke week kijk ik uit naar het harde trainen, de discipline die het van me vraagt en de voldoening die het me geeft.

Toen ik bij Tum begon met trainen, was ik een van de weinige dames. Nu zie ik dat langzaam veranderen en het is mijn streven om nog meer dames te inspireren. Ik wil ze de schoonheid en het plezier van deze sport laten zien, en hoe het ons niet alleen fysiek sterker maakt, maar ook mentaal. Mijn doel is niet alleen om een betere sporter te worden, maar ook om anderen te inspireren om hun eigen kracht en potentieel te ontdekken. En dat is waarom ik elke week met plezier blijf trainen.

“Everyone has a fight in them, you just have to find what’s worth fighting for”

Ward

Lead Videograaf & digital editing
Instructeur fundamentals

Vier jaar geleden ontdekte ik mijn passie voor BJJ tijdens mijn zoektocht naar een vechtsport. De perfecte combinatie van techniek en kracht greep mij meteen. Inmiddels reis ik niet alleen met Tum mee naar alle locaties waar hij les geeft maar ben ik sinds 2023 ook instructeur binnen het team. Hierin verzorg ik de ochtend Fundamentals les in onze club. Mijn doel is om nieuwe leden een solide beginpunt en basis te bieden. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor alle YouTube-video’s en Instagram-reels van onze club. Ik hoop dat BJJ jou kan bieden wat het mij heeft geboden, rust en zelfverzekerdheid. Zoals Miyamoto Musashi zei:

“It is better to be a warrior in a garden than a gardener in a war.”

Ezéchiel

Instructeur

Sinds 14 jaar doe ik zelf aan Capoeira samen met coach Tum. In 2019 ben ik gestart als stagiair instructeur Martial Arts. Gedurende mijn CIOS opleiding wilde ik mij graag verscholen in verschillende vechtsport disciplines. Zo ben ik naast het Capoeira en kickboksen dat ik al beoefende, ook gestart met mixed martial arts (MMA) en met het bestuderen van Brazilian Jiu-jitsu. Om zo mijn vaardigheden te verbeteren en mijn eigen kennis uit te breiden. Om ook anderen met een soortgelijke passie voor vechtsport vooruit te helpen ben ik, in 2023, namens Energia Martial Arts les gaan geven bij de worstel school Sandow Arnhem/ Barbel gym en bij de Mix Martial Arts expert Dion Staring’s gym Ik hoop je snel op een van de drie matten te zien! Osú

“In the struggle between stone and water, in time, the water wins.” 

Sandro

Workshop docent

Sinds jongs af aan heb ik al een grote passie voor sport gehad, in 2020 heb ik mijn Calisthenics-Trainer A cursus gehaald bij het COI . Een poos later gaf ik mij op voor een proefles MMA, omdat ik graag wilde leren vechten.

Eenmaal op de mat realiseerde ik mij dat het om veel meer gaat dan alleen het leren vechten. Door de trainingen van Tum en de kansen die hij mensen biedt zie je dat mensen niet alleen op de mat, maar ook buiten de mat heel erg groeien. Dit geldt voor mij meer dan ooit. Inmiddels draai ik, als workshop docent, zelf MMA en Stagefighting workshops met het uitzicht op een vaste baan binnen het team.

“Greatness is not guarding yourself from the people; greatness is being accepted by the people”

Joris

Workshop docent

In 2020 besloot ik om MMA lessen te nemen bij Tum in Nijmegen. Het naar je zin hebben en je thuis voelen bij een of meerdere vechtsporten is erg belangrijk voor mij, daarom ben ik blij als assistent instructeur te werken bij Energia Martial Arts om te helpen dat voor iedereen mogelijk te maken.Als workshop docent bij Energia geef ik op middelbare scholen openbare MMA-clinics, waarbij ik zowel fysieke vaardigheden als mentale kracht positief word benadruk, met focus op zelfverdediging en didactisch gerichte groepsdynamiek voor leerlingen.

– “Life moves pretty fast. If you don’t stop and look around for a while, you could miss it.”

Antoni

Assistent videograaf & digital editing

Hey iedereen! Ik ben Antoni Chen en ik doe bedrijfskunde aan het HBO. Van kinds af aan ben ik gek op avontuur. Een van mijn eerste avonturen waren de Pokémon spellen, naarmate ik ouder werd uitte ik het avontuur in powerliften. Mijn plezier in powerliften spoorde mij aan om fitvak a, fitvak b en sport en bewegen te halen. Na een powerlift score van 510 en wat atrose op 20 jaar zocht ik een nieuwe uitdaging. Na een paar lessen van Tum was Energia Martial arts een plek waar ik enorm veel energie van kreeg. Ik ben erg benieuwd naar wat dit avontuur mij zal brengen.

“Every move I make is calculated. But I’m bad at math.”

Thalita

Diëtiste & healthcoach

In 2012 ben ik afgestudeerd aan de HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek. In de jaren daarna heb ik mij verder gespecialiseerd op het gebied van voeding bij sport. Met succes heb ik de opleidingen tot Fitnesstrainer A, voeding bij sport en voeding bij eetstoornissen mogen afronden. Inmiddels coach ik met veel plezier anderen naar een gezondere levensstijl.

“It is not the answer that enlightens, but the question.”

Arjuna

Videograaf & digital editing

Na een ontmoeting met Tum in de Mediamarkt in Arnhem was ik ‘hooked’ om Martial Arts te gaan doen. Ik ben dezelfde avond nog gestart. Los van samen op de mat trainen, rollen en leren bij Energia Martial Arts, ben ik verantwoordelijk voor het vormgeven van het Youtube kanaal en de aftermovies van onze seminars en events.

“I fear not the man who has practiced a thousand kicks once, but the man that has practiced one kick a thousand times.” 

Gino

Fotograaf

Sinds mijn jonge jaren al geïnteresseerd in vechtkunst waarbij ik was begonnen met Tsoi Li Ho Fut Kung Fu en Pencak Silat op mijn 14e en later door mijzelf te blijven uitdagen (onvermijdelijk) in aanraking kwam met Mixed Martial Arts en Brazillian Jiu-Jitsu. Nu probeer ik mijn hobby voor (portret & event) fotografie en liefde voor fotografie samen te laten komen in een soort perfecte harmonie en leg ik seminars en andere belangrijke evenementen van Tum’s team vast.

“Gloria in adversis”

Gina

Fotograaf

In 2018 heb ik mijn kinderdroom in vervulling gebracht en ben ik gestart als fotograaf. Mijn passie ligt bij portretfotografie, waarbij ik het heerlijk vind om mensen te fotograferen die hun droom najagen. Tum is hier een mooi voorbeeld van. Ik fotografeer met veel plezier zijn Energia Fightwear kledinglijn en de social media content van Energia Martial Arts.

– “If you can dream it, you can achieve it!”

Gidion

Lead design Energia Fightwear

In 2019 ben ik gestart met MMA trainingen bij Energia Martial Arts. Al snel kon ik mijn kennis en kwaliteiten als designer delen om samen te groeien. Zo heb ik, samen met Tum, de designs voor Energia Fightwear vorm gegeven en ben ik verantwoordelijk voor algemene design dingen.

– “Just like in life, Martial Arts is about the smallest details making the biggest difference.”

Ufuk

Stagiair

Na 2 jaar kickboksen ontmoette ik Tum in Zevenaar. Ik was al snel onder de indruk van BJJ en zodoende besloot ik om de sport vaker te beoefenen. Naast mijn werk als zorgverlener studeer ik Voeding en Diëtetiek op de HAN. De komende tijd zet ik mijn focus op het coachen/helpen van nieuwe leerlingen binnen het team. Osu!

– “There is no losing in life. You either win or you learn”

Franka

Stagiair

Al vanaf dat ik 9 jaar ben heb ik veel vechtsporten gedaan; ik begon met Judo tot de bruine band en ben daarna verder gegaan in het kickboksen. Dit doe ik nog steeds met heel veel plezier. Inmiddels zit ik in het 3de leerjaar van het CIOS in Arnhem. Hier heb ik het afgelopen jaar het keuzedeel vechtsport met succes afgerond. Ik ben vervolgens stage gaan lopen bij Energia Martial Arts. Tum is een erg fijne stage-begeleider van wie ik veel heb mogen leren (niet alleen vechttechnieken). Ik leerde vooral atleten in de groep te observeren en iedereen te betrekken om een fijne, hechte groep te creëren.

“Martial Arts is like high level problem solving under dire circumstances.”

Ons keurmerk

Klik hieronder voor onze erkenning bij de NOC NSF!

Sponsors

logo Altena

Wij zijn een erkend leerbedrijf!

Word jij onze nieuwe collega of stagiaire?