Over ons

Sport, martial arts

en plezier voor iedereen

Wij geloven dat iedereen op zijn of haar eigen tempo en niveau kan werken aan een gezonde(re) levensstijl. Wij hechten bijzonder veel waarde aan een fijne groepscohesie en vinden het belangrijk dat jij plezier en succes ervaart.

Atleten sporten, groeien en leren bij ons samen. Het doel is niet alleen een betere techniek en fysiek vermogen maar ook een betere versie van jezelf worden op alle andere gebieden die bij martial arts komen kijken. Kwaliteit in de lessen vinden wij essentieel, maar nooit ten koste van plezier en de groepsdynamiek. Iedereen krijgt bij ons de vrijheid om aan zijn of haar eigen doelen te werken.

Als team willen wij een vaste kwaliteit blijven waarborgen: middels trainingen, cursussen en seminars blijven wij onze eigen kennis verbreden om zo altijd kwaliteit te blijven garanderen.
De stagiaires die ons team versterken ondersteunen de lessen en hebben als voornaamste doel kennis op te doen en te delen. Bij lessen of lesdelen van stagiaires van Energia Martial Arts is altijd een ervaren docent aanwezig.

Schrijf je in

Het team

Tum

Instructeur martial arts & personal training

Al ruim tien jaar beoefen ik met veel passie en plezier diverse vechtsporten. Na het afronden van mijn sportopleiding en HBO-opleiding tot docent besloot ik van mijn passie mijn beroep te maken. Mijn passie voor vechtsport en mijn talent als docent mag ik hier mooi combineren.

“There is no comfort in the growth zone and no growth in the comfort zone.” 

Storm

Instructeur martial arts

Het was 2017 toen Tum bij onze judoclub in Zutphen les kwam geven en het concept van BJJ presenteerden. Met bijna 20 jaar judo ervaring werd ik blij verrast met hoeveel de sport mij te bieden heeft. Het team blijft zich constant ontwikkelen en zodoende ik ook. Een tijd later mag ik nu in het team van EMA rondlopen als instructeur van mijn eigen kinderlessen en zo nu en dan ook voor de volwassen.

‘’Be kind to yourself and your opponent, winning is fun but being happy for someone who is beating you is acknowledging you have something to learn’’

Ward

Videograaf & digital editing

In 2020 besloot ik dat het tijd was om het roer om te gooien. Na 14 jaar van mijn leven fanatiek gehockeyd te hebben, (net zoals Tum in zijn jonge jaren) besloot ik dat het tijd was voor iets anders. Na getwijfeld te hebben tussen verschillende vechtsporten ben ik blijkbaar toch hier geëindigd. Nu reis ik niet alleen met Tum mee naar alle locaties waar hij lesgeeft, maar heb ik ook de rol van Arjuna overgenomen als videograaf en digital editing voor Energia Martial Arts. Dit is het verslavende effect van een geweldige sport met een nog leuker team!

“Mens sana in corpore sano.” 

Thalita

Diëtiste & healthcoach

In 2012 ben ik afgestudeerd aan de HBO-opleiding Voeding & Diëtetiek. In de jaren daarna heb ik mij verder gespecialiseerd op het gebied van voeding bij sport. Met succes heb ik de opleidingen tot Fitnesstrainer A, voeding bij sport en voeding bij eetstoornissen mogen afronden. Inmiddels coach ik met veel plezier anderen naar een gezondere levensstijl.

“It is not the answer that enlightens, but the question.”

Arjuna

Videograaf & digital editing

Na een ontmoeting met Tum in de Mediamarkt in Arnhem was ik ‘hooked’ om Martial Arts te gaan doen. Ik ben dezelfde avond nog gestart. Los van samen op de mat trainen, rollen en leren bij Energia Martial Arts, ben ik verantwoordelijk voor het vormgeven van het Youtube kanaal en de aftermovies van onze seminars en events.

“I fear not the man who has practiced a thousand kicks once, but the man that has practiced one kick a thousand times.” 

Ezéchiel

Assistent Martial Arts & Stagiair

Sinds 11 jaar doe ik zelf aan Capoeira samen met coach Tum. In 2019 ben ik gestart als stagiair instructeur Martial Arts. Gedurende mijn CIOS opleiding wil ik mij graag verscholen in verschillende vechtsport disciplines. Zo ben ik naast het Capoeira dat ik al beoefende, ook gestart met mixed martial arts (MMA) en met het bestuderen van Brazilian Jiu-jitsu. Ik hoop je snel op de mat te zien! Osú

“In the struggle between stone and water, in time, the water wins.” 

Franka

Stagiaire Martial Arts

Al vanaf dat ik 9 jaar ben heb ik veel vechtsporten gedaan; ik begon met Judo tot de bruine band en ben daarna verder gegaan in het kickboksen. Dit doe ik nog steeds met heel veel plezier. Inmiddels zit ik in het 3de leerjaar van het CIOS in Arnhem. Hier heb ik het afgelopen jaar het keuzedeel vechtsport met succes afgerond. Ik ben vervolgens stage gaan lopen bij Energia Martial Arts. Tum is een erg fijne stage-begeleider van wie ik veel heb mogen leren (niet alleen vechttechnieken). Ik leerde vooral atleten in de groep te observeren en iedereen te betrekken om een fijne, hechte groep te creëren.

“Martial Arts is like high level problem solving under dire circumstances.”

Gidion

Lead design Energia Fightwear

In 2019 ben ik gestart met MMA trainingen bij Energia Martial Arts. Al snel kon ik mijn kennis en kwaliteiten als designer delen om samen te groeien. Zo heb ik, samen met Tum, de designs voor Energia Fightwear vorm gegeven en ben ik verantwoordelijk voor algemene design dingen.

– “Just like in life, Martial Arts is about the smallest details making the biggest difference.”

Ufuk

Stagiair

Na 2 jaar kickboksen ontmoette ik Tum in Zevenaar. Ik was al snel onder de indruk van BJJ en besloot ik de sport vaker te beoefenen. Naast mijn werk als zorgverlener studeer ik Voeding en Diëtetiek op de HAN. De komende tijd zet ik mijn focus op het coachen/helpen van nieuwe leerlingen binnen het team. Osu!

– “There is no losing in life. You either win or you learn”

Gina

Fotograaf

In 2018 heb ik mijn kinderdroom in vervulling gebracht en ben ik gestart als fotograaf. Mijn passie ligt bij portretfotografie, waarbij ik het heerlijk vind om mensen te fotograferen die hun droom najagen. Tum is hier een mooi voorbeeld van. Ik fotografeer met veel plezier zijn Energia Fightwear kledinglijn en de social media content van Energia Martial Arts.

– “If you can dream it, you can achieve it!”

Joris

Stagiair bij Energia Martial arts

Na 7 jaar en een rode band in Taekwondo vond ik dat het tijd was voor een nieuwe stap voor mij in vechsport. In 2020 besloot ik om MMA lessen te nemen bij Tum in Fudochi Nijmegen. Het naar je zin hebben en je thuisvoelen bij een of meerdere Vechtsporten is erg belangrijk voor mij, daarom ben ik blij als stagiair te helpen bij Energia Martialarts om te helpen dat voor iedereen mogelijk te maken.

– “Life moves pretty fast. If you don’t stop and look around for a while, you could miss it.”

Sponsors

logo Altena

Word jij onze nieuwe collega of stagiaire?