Grappling Nijmegen

Grappling is een vorm van een krijgskunst waarbij de strijd plaatsvindt in de ring. Het is een term uit de vechtsport en een verzamelnaam voor de verschillende technieken, manoeuvres en contra-technieken die worden toegepast om een fysiek voordeel te krijgen ten opzichte van de tegenstander. De sport is een mix tussen worstelen, Judo en Braziliaanse Jiujitsu. Het is normaal gesproken niet gericht op offensieve tactieken zoals stoten of het gebruik van wapens. Grappling in Nijmegen kan verdeeld worden in clinchen, takedown, worpen, verwurgingen, pinnen, controleren, vegen, overnames en ontsnappingen.

Regels grappling Nijmegen

Er zijn natuurlijk een aantal regels waar je je bij een grappling wedstrijd in Nijmegen aan moet houden. Zo zijn er technieken die zijn toegestaan tijdens een wedstrijd en zijn er technieken die absoluut zijn verboden. Enkele toegestane technieken zijn klem en wurging technieken, mits deze met controle worden toegepast. Daarbij is wel streng verboden om de luchtpijp van je tegenstander met één of twee handen dicht te knijpen, dit kan namelijk zorgen voor een Larynxtrauma. Je mag gebruikmaken van arm- en beenklemmen en vrijwel alle werptechnieken. De verboden technieken zijn: geen kopstoten, stoten of trappen, je mag iemand niet bewust blesseren, je mag je tegenstander niet in de ogen, oren of mond grijpen en daarnaast ook niet aan zijn of haar haren trekken. Je mag je tegenstander niet bij minder dan 3 vingers of tenen tegelijk grijpen en je mag geen vingers of tenen klemmen. Er mag niet gekrabd of geknepen worden en bijten is niet toegestaan. Het grijpen in het kruis-gebied is verboden. Er mag niet met handen, ellenbogen en knieën op en in het aangezicht. Het wegduwen is daarentegen wel toegestaan. Het gebruik van glibberige middelen, zoals olie, vaseline enz. is niet toegestaan. Er mag niet van achteren tussen de benen gehaakt worden en het werpen op het hoofd is niet toegestaan. Dit zijn een hoop regels, maar deze zorgen er wel voor dat het een leuke en sportieve wedstrijd blijft.

Lesrooster

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
7:30Open mat Wehl (tot 9u)
09:00BJJ en MMA
vrij trainingsmoment
Nijmegen (tot 10u)
BJJ en MMA
vrij trainingsmoment
Nijmegen (tot 10u)
10:00
11:00Open mat Wehl (tot 13u)
12:00
13:00
14:00
15:00
16:30BJJ Warnsveld jeugd
17:00
18:00BJJ Wehl Capoeira Zutphen (Kinderles tot 19u)Kinderles Nijmegen (tot 19u)
19:00Capoeira Alkmaar BJJ Nijmegen
20:00BJJ Nijmegen MMA Nijmegen
20:30Grappling Nijmegen
21:00MMA Wehl
22:00

De grappling wedstrijd

Je wilt in de afgesproken tijd je tegenstander overmeesteren. Maar hoelang krijg je hiervoor en wanneer heb je nu gewonnen? Een grappling wedstrijd wordt gespeeld in 1 ronde van 4 minuten. In de finale worden er 2 rondes van 3 minuten gespeeld. Er zijn een aantal mogelijkheden waarmee jij een wedstrijd kunt winnen. Allereerst door overgave. Wanneer jij je tegenstander overmeestert zal hij zich overgeven, waarna jij dus wint op overgave. Daarnaast kun je ook winnen op punten. De punten worden aan de hand van bepaalde factoren toegekend tijdens een wedstrijd. Denk daarbij aan het toepassen van verschillende werptechnieken. Het kan ook voorkomen dat een wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Als dit gebeurt wordt de wedstrijd verlengt met 1 minuut. Mocht hieruit nog steeds geen winnaar blijken, dan zal de scheidsrechter beslissen. Hierbij houdt hij rekening met de werp- en submission technieken die bijna succesvol waren en wordt er gekeken naar de inzet van beide spelers gedurende de gehele partij.

Nijmegen

Tweede Oude Heselaan 183A, Nijmegen

BJJ

Woensdag 20:15 – 21:45

MMA

Donderdag 20:00 – 21:30

Grappling

Donderdag 20:30 – 21:30

BJJ

Vrijdag 19:00 – 20:30

Grappling, BJJ en Judo Nijmegen

Grappling nabij Nijmegen is dus een mix van worstelen, Judo en Braziliaanse Jiujitsu. Op het eerste gezicht zal het voor een beginner lastig zijn om het verschil hierin te zien. Echter zijn er toch wel een aantal verschillen tussen deze vechtsporten. Bij Judo wordt er meer aandacht besteed aan het worstelen en gooien van je tegenstander. Je kunt het zien als de staande technieken. Bij Braziliaanse Jiujitsu ligt de nadruk meer op grondgevechten. Braziliaanse Jiujitsu spelers laten zich daarbij soms gooien als zij weten dat ze samen met de tegenstander op de grond terecht zullen komen. Waarom deze sporten op elkaar lijken komt doordat het Braziliaanse Jiujitsu is afgeleid van Judo. Als jij les gaat volgen in één van deze sporten kan het geen kwaad om een aantal lessen grappling te nemen. De technieken die je tijdens deze training zult leren, kan je in sommige gevallen toepassen bij judo en BJJ. Het grootste verschil tussen deze drie vechtsporten is dat je bij zowel judo als BJJ een kimono moet dragen. Bij grappling is dit niet nodig. Hierdoor zul je veel meer bewegingsvrijheid hebben, maar zul je eerder kwetsbaar zijn van de technieken en kun je niet gebruik maken van deze kleding om iemand te overmeesteren. Naast Nijmegen kun je ook terecht bij ons in Wehl.

Grappling Nijmegen bij Energia Martial Arts

Grappling in Nijmegen is een technisch spel en voor iedereen toegankelijk. Bij ons ben je van harte welkom en zullen we leuke en vooral kwalitatieve lessen aanbieden. Tijdens deze lessen zul je merken dat je lichaam op zowel conditioneel als fysiek gebied veel vraagt. Naarmate de trainingen vorderen zul je dan ook merken dat jij op deze gebieden beter zult worden. Het bezitten van fysieke spierkracht is daarnaast niet per se nodig. Ook zonder ervaring kan je makkelijk instromen bij de lessen. Een voordeel van het volgen van grappling lessen bij Energia Martial Arts is dat wij ook meerdere lessen vechtsporten aanbieden. Bij ons kun je terecht voor BJJ, personal training, MMA en capoeira! Met de ervaring die jij tijdens deze lessen zult opdoen, zal je een nog betere sporter worden wanneer jij MMA of Jiujitsu zal gaan volgen. Deze technieken zijn zeer bruikbaar bij eventuele wedstrijden. Daarnaast willen wij het voor onze leden gemakkelijker maken en is het bij ons mogelijk om meerdere vechtsporten op dezelfde, of zelfs meerdere, locaties te volgen. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, zodat jij jouw gratis proefles kunt boeken. Hopelijk zien wij jou snel!