Meest gestelde vragen

Lees de meest gestelde vragen

Kan ik meedoen als ik geen vechtsport ervaring heb?

Ja hoor, onze lessen zijn toegankelijk voor ieder niveau. Ons buddy systeem zorgt er voor dat je niet meteen in het diepe valt. Ook onze trainers houden de eerste les wat extra oog op je.

Ik heb nog nooit aan vechtsport gedaan, is dit iets voor mij?

De beste manier om daar achter te komen is gewoon gratis proberen! Wij geloven dat vechtsport voor iedereen is en iedereen iets kan brengen. Kom het gerust zelf ontdekken!

Wat moet ik dragen tijdens de les?

Het enige wat jij hoeft mee te nemen voor een MMA/grappling les is strakke sportkleding met zo min mogelijk zakken, ritsen en knopen. Ook voor een eerste BJJ les is dit okay (mocht de les specifiek om een gi vragen dan hebben wij leenpakken beschikbaar). Nog even je sieraden af en eventuele haren vast en je kunt zo de mat op! Heb je ook geen handschoenen en/of scheenbeschermers, dan kun je deze zo van ons lenen de eerste keer. Bitjes en tok lenen wij omwille van hygiëne niet uit. Ons advies is deze zelf mee te nemen of aan te geven bij je trainingspartner dat je deze bescherming niet mee hebt, zo houden je trainingspartners er rekening mee.

Kan ik een keer komen kijken voordat ik meedoe?

Ja, voel je welkom! Hoewel wij iedereen aanraden om de sport echt te ervaren en een proefles te proberen mag je gerust komen kijken. Meld je wel even aan voor een gratis proefles zodat wij weten dat je komt!

Moet ik eerst contact opnemen voordat ik kan meetrainen?

Nee, dat is niet nodig. Je kunt zelf een gratis proefles inplannen, de trainer is dan ook direct op de hoogte van je komst.

Wat zijn jullie openingstijden?

Deze, en alle lestijden, kun je gemakkelijk vinden op ons lesrooster. Alle lestijden zie je ook direct in onze app wanneer je een gratis proefles boekt.

Wanneer is de training met Gi en wanneer zonder Gi?

Dit ligt aan de locatie en is duidelijk te zien op ons lesrooster. Alle lessen in Nijmegen en Wehl zijn t/m de 14e van iedere maand no-gi. De rest van de maand zijn de lessen met gi.

Wat is het verschil tussen BJJ, traditioneel jiu-jitsu en judo?

Het verschil tussen traditioneel Japanse jiu-jitsu en Braziliaanse jiu-jitsu is dat BJJ er vooral op gericht is het gevecht naar de grond te brengen. Bij Japanse Jiu Jiutsu wordt naast het grondgevecht ook de nadruk gelegd op stoten en trappen. De vergelijking met Judo is iets anders. In het kort, is Judo gespecialiseerd in worpen en hebben submissions minder prioriteit. BJJ is gespecialiseerd in submissions en het beoefenen van worpen heeft minder prioriteit. Door de regels van de sporten is de een meer gefocust op het één dan de ander. Zo zijn er bij Judo bijvoorbeeld minder submissions toegestaan, en kun je er bij BJJ ook voor kiezen om direct naar de grond te gaan zonder iemand neer te halen (zogeheten guard pull). Lees voor meer informatie hierover en de wedstrijdregels eens onze blog.

Moet ik fit zijn om mee te kunnen trainen?

Fit zijn is absoluut geen vereiste voor onze trainingen; je wordt vanzelf wel fitter! Uiteraard is het wel mooi meegenomen als je al een basis conditie hebt. Je zult er ook achter komen dat vechtsport-fit heel anders is dan andere sporten. Je kunt behoorlijk gespierd zijn door basic fit maar er achter komen dat onze trainingen toch heel zwaar zijn. Ervaar het zelf!

Met wie ga ik oefenen?

Ben je de eerste training alleen (zoals de meeste proeflessers) dan koppelen wij je aan een buddy. Zie deze pagina voor meer info.

Mag ik een vriend(in) meenemen naar de les?

Jazeker. Laat hem of haar zich ook even aanmelden voor een gratis proefles aub.

Als ik halverwege de maand inschrijf, moet ik dan de hele periode betalen?

Nee, gelukkig niet! Onze app en betalingssysteem berekenen automatisch het resterend maandbedrag, je betaalt zo de eerlijke prijs.

Ben ik te oud om te komen sporten?

Zeker niet! Kort gezegd is iedereen, van iedere leeftijd, welkom en kan genieten van de voordelen van martial arts. Heb je blessures of andere medische belemmeringen?; wees je bewust van het risico en overleg met je arts. Stel ons aub ook op de hoogte, dit kan via jouw account in de app.

Hoe kan ik lid worden?

Je kunt je gemakkelijk aanmelden via deze link, of als je al een proefles hebt gehad via jouw account in onze app naar shop gaan en een membership aanschaffen.

Hoe kan ik mij uitschrijven?

Je kunt ons een e-mail sturen naar info@energia-martialarts.com. Lees ook even onze algemene voorwaarden.

Is de proefles gratis?

Jazeker, deze is 100% kosteloos.

Hoeveel kost het lidmaatschap en kan ik me ook voor 1x per week inschrijven?

Hoewel wij iedereen stimuleren om meerdere keren per week te trainen, en gebruik te maken van ons unlimited membership, hebben wij verschillende mogelijkheden. Onze memberships lopen van €29,95 tot €59,99 per maand. Kom vooral eens een gratis proefles proberen en kijk daarna welk membership het beste bij jou past.

Moet ik meedoen met sparren?

Hoewel sparren een essentieel onderdeel is van vechtsport en binnen onze martial arts filosofie hoog staat, is het uiteraard niet verplicht. Ons advies; probeer het eens en ervaar zelf dat het reuze meevalt! Meld gerust dat het je eerste les is of dat je net nieuw bent, en je partner zal daar rekening mee houden.

Doen jullie ook mee met wedstrijden?

Jazeker! Als team hebben wij medailles behaald op allerlei gebieden, van kinderen tot masters en van lightweight divisies tot heavyweight klassen. Wij hebben podiumplekken bereikt in:

  • Verschillende BJJ divisies
  • MMA pro gevechten
  • Kinder wedstrijden, zowel gi als no-gi
  • Female divisies
  • Submission only toernooien
  • Open klasse
  • Ons team heeft wedstrijdervaring in Nederland, Duitsland, België, de Filipijnen en Brazilië.

Onze coaches hebben allemaal zelf wedstrijd ervaring en kunnen jou met zowel kennis als praktijkervaring ondersteunen.

Trainen er ook vrouwen bij jullie?

Vechtsport een typische mannensport? Nee hoor! Bij Energia Martial Arts zijn we trots op het aantal vrouwen op de mat. Alle lessen zijn gemixt. Wil je tijdens je proefperiode graag dat een van onze vrouwelijke teamleden je buddy is dan kan dat.

Vanaf welke leeftijd mag je MMA doen?

Officieel vanaf 18 jaar bij ons. Ben je tussen de 15 en 18 jaar? Dan mag je, met toestemming van je ouders, een proefles komen doen. Wij besluiten vervolgens of je kunt aansluiten.

Is MMA ook toegankelijk voor iedereen?

Ja, al onze lessen zijn voor iedereen toegankelijk ongeacht niveau. Zie bovenstaande vraag over leeftijd. Bij twijfel kijk dan ook even bij onze algemene voorwaarden.

Ik heb een andere vraag, hoe stel ik deze?

Je kunt ons contacteren via het contactformulier. Voor zakelijke klanten kunt u ons ook telefonisch benaderen.