Brazilian Jiu-Jitsu

Arte suave: the gentle art

Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ) is een vechtsport die zich specialiseert in het grondgevecht. Het doel is daarbij om de tegenstander naar de grond te halen en hem / haar in een dominante positie te controleren om hem / haar vervolgens, door middel van verwurging of klem, tot overgave te dwingen. De focus ligt hierbij op de techniek en het gebruik van hefbomen en positionering. Kracht en overwicht speelt hierbij geen rol waardoor deze vechtsport ook uitermate geschikt is voor vrouwen en lichtere personen.

Voor iedereen toegankelijk

Bij Energia Martial Arts train je op jouw eigen niveau en met jouw persoonlijke doel(en). Of je nu recreatief wilt meetrainen, jezelf wilt leren verdedigen of actief mee wilt draaien met toernooien en mee wilt doen aan competities. De lessen zijn toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden vanaf 15 jaar.

Verschillende technieken

Naast een stevige warming-up en het in duo’s drillen van verschillende technieken kan je de geleerde kennis direct toepassen in het live sparren tijdens de les. Er zijn geen fysieke vereisten voor het starten met BJJ lessen. Ook een kimono is bij een proefles te leen!

Maak kennis met Energia Martial Arts