Mixed Martial Arts

Get ready to learn some really cool moves

MMA staat voor Mixed Martial Arts en is een vechtsport waarbij verschillende vechtsporten gecombineerd worden. Sporten als Braziliaans Jiu-Jitsu, karate, kickboksen, judo, worstelen,  boksen en Muay-Thai kunnen allemaal gemixt worden. Bij MMA kan er zowel staand als op de grond gevochten worden.

De sport MMA is ontstaan in Griekenland, Japan en Brazilië. In 1993 werd de eerste UFC-wedstrijd in de Verenigde Staten georganiseerd. Aan het begin van de UFC wedstrijden wist niemand wat MMA nou precies was. De meeste vechters specialiseerden zich in één vechtstijl waardoor twee heel verschillende sporters ineens tegenover elkaar kwamen te staan in de ring.  Boksers namen het op tegen worstelaars. En karateka’s stonden ineens tegenover zwarte banders Jiu-Jitsu. Tegenwoordig trainen de MMA-vechters meerdere stijlen. Sindsdien stijgt deze vechtsport enorm in populariteit.

Verschillende technieken

Bij een training komen zowel trap-en stoottechnieken als grondgevechten aan de orde. Uiteraard is ook sparren een vast onderdeel van de les. De combinatie van deze verschillende vechtsporten en diverse technieken zorgen voor een uitdagende les.

Voor iedereen toegankelijk

MMA is voor iedereen; zowel dames als heren mogen vanaf 15 jaar al meetrainen. Bij Energia Martial Arts is er plek voor zowel de recreant die verschillende vechtsporten wilt mixen, als de serieuze sporter die wedstrijden wilt draaien. In deze uitdagende lessen wordt zowel je uithoudingsvermogen als je kracht op de proef gesteld. De lessen hebben een hoog gehalte “go hard or go home!”.