Grappling Arnhem

Grappling in Arnhem is een sport die vooral gefocust is op het grondgevecht. Je mag bij grappling niet stoten of trappen, maar tijdens de trainingen word je wel geleerd hoe je je tegen stoten en trappen moet verdedigen door gebruik te maken van overname en blok technieken. De sport heeft iets weg van worstelen en judo. Mocht het namelijk toch een staand gevecht worden, dan moet je de tegenstander naar de grond werken door middel van worsteltechnieken. Het doel is om de tegenstander tot overgave te dwingen en totale controle over hem te krijgen. Grappling in Arnhem wordt uitgeoefend in een korte broek en een T-shirt. Dit is om te voorkomen dat de kleding, die je hier krijgt, gebruikt kan worden als een middel om de tegenstander te overmeesteren.

Regels grappling Arnhem

Tijdens een grappling wedstrijd zijn er een aantal dingen die wel en niet mogen. Je mag de tegenstander tot overgave dwingen door gebruik te maken van klem en wurgtechnieken. Je mag dat echter alleen doen met controle en je mag de luchtpijp niet dichtknijpen. Je mag wel gebruikmaken van arm- of beenklemmen en verschillende werptechnieken. Tijdens een grappling wedstrijd, zowel in Arnhem als elders, mag je geen (kop)stoten of trappen gebruiken en natuurlijk niet iemand opzettelijk blesseren. Daarnaast zijn er een aantal regels opgesteld om ervoor te zorgen dat het een sportieve wedstrijd blijft. Zo mag je bijvoorbeeld niet in de ogen, mond of oren grijpen en niet krabben, bijten of knijpen. Je mag niet aan haren trekken of naar het kruisgebied grijpen en niet minder dan 3 vingers of tenen tegelijk vastpakken. Het is ook niet toegestaan om aan te vallen op het aangezicht en je mag niet iemand werpen op het hoofd. Dit kan namelijk hoofdletsel veroorzaken!

Lesrooster

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
7:30Open mat Wehl (tot 9u)
09:00BJJ en MMA
vrij trainingsmoment
Nijmegen (tot 10u)
BJJ en MMA
vrij trainingsmoment
Nijmegen (tot 10u)
10:00
11:00Open mat Wehl (tot 13u)
12:00
13:00
14:00
15:00
16:30BJJ Warnsveld jeugd
17:00
18:00BJJ Wehl Capoeira Zutphen (Kinderles tot 19u)Kinderles Nijmegen (tot 19u)
19:00Capoeira Alkmaar BJJ Nijmegen
20:00BJJ Nijmegen MMA Nijmegen
20:30Grappling Nijmegen
21:00MMA Wehl
22:00

Een grappling wedstrijd in Arnhem

Een grappling wedstrijd duurt 1 keer 4 minuten. Finales worden gespeeld in 2 keer 3 minuten. Je kan een grappling wedstrijd winnen door een overgave te forceren, punten te scoren of de scheidsrechter te laten beslissen. Mocht één van de twee vechters een van de regels overtreden, dan wordt deze gediskwalificeerd en wint het andere team. In geval van een gelijkspel wordt de partij verlengd met een minuut. In deze minuut moeten de vechters alles geven, want als er aan het einde nog geen winnaar is dan beslist de scheidsrechter. Er wordt dan gekeken naar de inzet in de partij en naar werp- en overgave technieken die (bijna) gelukt zijn.

Toepassing grappling Arnhem

Grappling is niet alleen een goede sport op zich. Het is ook handig om een paar lessen grappling in Arnhem te volgen als je bijvoorbeeld MMA of Braziliaans Jiujitsu wilt gaan beoefenen. Je leert namelijk een hoop werp-, klem-, controle- en verwurgtechnieken om te zorgen dat je je tegenstander onder controle kan krijgen. Als MMA vechter kan het dus handig zijn om niet alleen te leren om te trappen of stoten, maar ook deze technieken onder de knie te krijgen. Bij grappling heb je niet specifiek heel veel spierkracht nodig. Dit maakt dat het een hele toegankelijke sport is.

Nijmegen

Tweede Oude Heselaan 183A, Nijmegen

BJJ

Woensdag 20:15 – 21:45

MMA

Donderdag 20:00 – 21:30

Grappling

Donderdag 20:30 – 21:30

BJJ

Vrijdag 19:00 – 20:30

Grappling en judo Arnhem

Grappling en Judo lijken ontzettend veel op elkaar. Grappling heeft echter nog meer overeenkomsten met Braziliaans jiujitsu. Judo is namelijk iets meer gericht op de staande technieken, terwijl BJJ meer gericht is op de grond technieken. Toch kan het handig zijn om een paar lesjes grappling nabij Arnhem te volgen als je wilt gaan judoën. De werp- en klem technieken kunnen namelijk handig zijn tijdens een judo wedstrijd. Braziliaans jiujitsu is meer gericht op de grond technieken en maakt daarom ook gebruik van grappling technieken. Het grote verschil tussen de drie is dat je bij judo en BJJ een kimono aan moet, terwijl dit niet mag bij grappling. Bij grappling in de buurt van Arnhem heb je dus veel meer bewegingsvrijheid, maar ben je ook meer afhankelijk van je technieken op het lichaam en kan je niet gebruikmaken van de kleding om iemand te overmeesteren.

Grappling Arnhem bij Energia martial arts

Onze grappling lessen in Arnhem zijn voor iedereen toegankelijk omdat ervaring niet zo veel uit maakt. Grappling is een heel technisch spel, waardoor het niet per se nodig is om veel fysieke kracht te hebben. Het is echter wel een heel intensieve sport die veel van je conditie en fysieke gestel vraagt. Je zal dus merken dat dit tijdens de trainingen steeds beter ontwikkeld. Het voordeel van grappling lessen volgen nabij Arnhem bij Energia martial arts is dat er ook vechtsportlessen worden gegeven in bijvoorbeeld MMA, BJJ, capoeira en personal training. Wij zijn op de hoogte van deze sporten die ontzettend veel met elkaar te maken hebben. Als MMA-vechter is het goed om grappling lessen nabij Arnhem te volgen, omdat deze technieken zeer bruikbaar zijn tijdens wedstrijden. En wat is er nu makkelijker dan de MMA lessen en grappling lessen op dezelfde plek volgen? Mocht je interesse hebben in het volgen van grappling lessen, neem dan snel contact met ons op en boek jouw gratis proefles. En wie weet zien wij jou snel bij ons op de mat!