Capoeira Arnhem

Flow with the go

Capoeira is een populaire Braziliaanse dans-vechtsport en combineert souplesse, gevecht, acrobatiek en muziek. Bij capoeira wordt er niet gedanst, gevochten of gespard, maar gespeeld. Capoeira draait om speelsheid, energie, creativiteit, beweeglijkheid en kameraadschap. Bij capoeira staan mensen in een cirkel, twee mensen binnen de cirkel voeren afwisselend aanvals- en verdedigingstechnieken uit. De dans wordt begeleid door muzikanten. Deze muzikanten spelen een belangrijke rol tijdens het spel. De capoerista’s moeten goed reageren op de muziek. Bij capoeira is geen winnaar of verliezer. Het gaat erom wie het spel goed beheerst, sneller en creatiever is.

Lesrooster

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
7:30BJJ en MMA
vrij trainingsmoment
Wehl (tot 9u)
11:00Open mat Wehl
12:00
13:00
14:00
15:00
16:30BJJ Warnsveld jeugd
17:00
17:45Capoeira Zutphen (Kinderles)
18:00BJJ Wehl Kinderles Nijmegen (tot 19:00)
19:00Capoeira Alkmaar BJJ Nijmegen
20:00BJJ Nijmegen MMA Nijmegen
20:30Grappling Nijmegen
21:00MMA Wehl
22:00

Oorsprong Capoeira in Arnhem

Oorspronkelijk komt capoeira uit Angola of Mozambique en beide Portugese koloniën. In de tijd van de slavernij in Brazilië, die van de 16e tot en met de 19e eeuw duurde, deden de Afrikaanse slaven aan capoeira. Hiermee hielden zij hun cultuur in ere en werkten zij tegelijkertijd aan hun fysieke weerbaarheid. Er zijn daarnaast twee bekende vormen van capoeira. Er bestaat Capoeira Angola en Capoeira Regional. Capoeira Angola is de oorspronkelijke capoeira, in deze vorm zijn de bewegingen langzamer en dichter bij de grond. De Capoeira Regional is de meest beoefende vorm van capoeira en werd rond 1930 ontwikkeld door meester Bimba uit Brazilië. Meester Bimba was een uitstekende worstelaar en combineerde technieken van het Jiujitsu, boksen en (Romeins) worstelen met die van capoeira. Vanuit hier is ook de acrobatiek en de snelle bewegingen ontstaan van capoeira. De capoeira zoals die Arnhem wordt toegepast is geheel volgens deze traditie.

Batuque Capoeira in Arnhem bij Energia Martial Arts

Batueque Capoeira Arnhem is ideaal voor iedereen. Door de combinaties van gevecht, dans, acrobatiek en muziek worden verschillende aspecten behandeld. Je wordt er soepeler, sterker en weerbaarder van, maar je leert ook samenwerken en respect voor elkaar te hebben. Het is daarom ook geschikt voor kinderen. Door capoeira leer je wat je lichaam kan en wat de grenzen zijn. Daarom is ervaring met sport niet nodig. Onze ervaren capoeira docent leert je stap voor stap hoe je de beste moves maakt. Bij Energia Martial Arts willen we jou graag de mogelijkheden van het capoeira leren, zodat jij het optimale uit je lichaam haalt. Naast capoeira verzorgen wij ook lessen in MMA, grappling, BJJ en personal training. Wij zijn een volwaardige vechtsportschool gelokaliseerd in de buurt van Arnhem en gespecialiseerd in alleen het beste. Naast Arnhem beschikken wij ook over meerdere locaties verspreid over Nederland. Onze leden zijn altijd en overal welkom. En dat zonder extra kosten. Bij Energia Martial Arts geloven wij dat iedereen op zijn eigen tempo hun persoonlijke doelen kan behalen. Onze ervaren trainers willen jou hier graag bij helpen. Door middel van kwalitatieve verzorgde lessen willen wij iedereen een leuke, maar vooral leerzame les meegeven. Mocht je het nog niet zeker weten, dan bieden wij ook gratis proeflessen aan. Je zult dan met ons een training meedoen. Je zult niet alleen ons, maar ook je groep en onze school leren kennen. Je zult een passie voor de sport krijgen! Heb je toch nog vragen of wil je je graag inschrijven, dan neem snel contact met ons op. En wie weet zien wij elkaar snel in onze school!

Let op: wij zijn niet gevestigd in Arnhem. Bekijk ons lesrooster voor ons aanbod van lessen en locaties.

Zutphen

Strawinskystraat 2, Zutphen

Capoeira

Woensdag 18:00 – 19:00