Vechtsport Arnhem

Vechtsport is onderdeel van de veel bredere term ‘’vechtkunst’’. De vechtkunst bestaat al heel lang, al sinds voor het jaar 0. De vechtkunst kent vooral zijn roots in het oosten en komt daar voornamelijk voort uit verschillende religies. Daarnaast kent het ook elementen als meditatie, alternatieve geneeswijzen of acupunctuur. Er komen ook diverse dansbewegingen in voor.

Lesrooster

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
7:30BJJ en MMA
vrij trainingsmoment
Wehl (tot 9u)
11:00Open mat Wehl
12:00
13:00
14:00
15:00
16:30BJJ Warnsveld jeugd
17:00
17:45Capoeira Zutphen (Kinderles)
18:00BJJ Wehl Kinderles Nijmegen (tot 19:00)
19:00Capoeira Alkmaar BJJ Nijmegen
20:00BJJ Nijmegen MMA Nijmegen
20:30Grappling Nijmegen
21:00MMA Wehl
22:00

Vechtsporten Arnhem

Tegenwoordig zijn vechtsporten erg populair. Het verschil tussen vechtsport en de vechtkunst, is dat bij vechtsporten de nadruk ligt op het competitieve aspect. Vechtsport is namelijk een verdedigingssport, waar veel technieken en andere elementen bij komen kijken. Je kunt de geoefende technieken beoefenen via sparren. Hier zal je één-op-één met je tegenstander de technieken uitproberen. Vechtsport is daarnaast alleen te gebruiken ter zelfverdediging, en nooit mag dienen als geweld. Vechtsport brengt ook vele voordelen met zich mee. Je zal fysiek sterken worden en een strakker lichaam krijgen. Dit komt doordat je veel krachtige bewegingen zult uitvoeren dankzij de combinatie van stoten en trappen. Je uithoudingsvermogen zal na langere tijd toe nemen. En je zult merken dat je flexibeler wordt. Je wordt wendbaarder hierdoor voorkom je blessures. Verdedigen is een belangrijk aspect. Je verbetert je lichaamsbalans door de verschillende uitwijkende bewegingen die je moet maken. Je zult ook merken dat je zelfverzekerder worden en je focus en bewustzijn trainen. Het zal ook je stress verminderen doordat je de energie tijdens de trainingen kwijt kunt raken. Vechtsport is daarnaast voor iedereen. Je zult leren discipline te krijgen en zelfbeheersing ontwikkelen. Er is natuurlijk zoveel keus op het gebied van soorten en stijlen qua vechtsporten. De vechtkunst wordt geassocieerd met de oosterse vechtsporten judo, karate en kungfu, maar ook met westerse sporten als worstelen en boksen. Vechtsporter zijn ruwweg onder te verdelen in de volgende groepen.

Slag

Vechtkunsten die de nadruk leggen op slag- en traptechnieken (bijvoorbeeld boksen en kickboksen).

Worstelen

Vechtkunsten die de nadruk leggen op het vastgrijpen en neerleggen van de tegenstander, meestal met behulp van houdgrepen (bijvoorbeeld judo).

Wapens

Vechtkunsten waarbij men met wapens vecht (bijvoorbeeld schermen)

De meeste vechtsporten kunnen al vanaf vijf jaar beoefend worden. De grootste vechtsporten in Nederland zijn boksen, Jiujitsu, karate en taekwondo. Bij zowel karate als Jiujitsu en karate gebruikt men een bandensysteem. Hier bepaald de kleur band je rang. Zo moet een martial arts leerling, jong of oud, na een paar maanden lessen een kleine test of examen afleggen. Hierbij zal de leerling de opgedane kennis testen. Slaagt de leerling dan kan hij zijn oude band ruilen voor een nieuwe, en hogere rang band. Leerlingen krijgen worden hierdoor extra gemotiveerd omdat zij aan een bepaald doel werken. De volgorde van het bandensysteem is: wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart. Deze banden worden ook wel ‘’graden’’ genoemd. Leerlingen kunnen zich hierdoor onderscheiden.

Let op: wij zijn niet gevestigd in Arnhem. Bekijk ons lesrooster voor ons aanbod van lessen en locaties.

Nijmegen

Tweede Oude Heselaan 183A, Nijmegen

BJJ

Woensdag 20:15 – 21:45

MMA

Donderdag 20:00 – 21:30

Grappling

Donderdag 20:30 – 21:30

BJJ

Vrijdag 19:00 – 20:30

Energia Martial Arts Vechtsport Club Arnhem

Vechtsport Club Arnhem is de vechtsport club van Arnhem en Nederland. Mede dankzij onze ervaren trainers kunnen wij al jaren onze kennis en passie met ons leden delen. Deze passie is zo gegroeid, dat wij naast Arnhem ook lessen verzorgen in Nijmegen, Alkmaar, Wehl, Zevenaar, Zuthpen en Warnsveld. Onze community is daardoor gegroeid in de afgelopen jaren. Iets waar wij hartstikke trots op zijn. Wij verwelkomen nieuwe leerlingen dan ook maar al te graag, Energia Martial Arts is de vechtsportschool van Nederland. Wij verzorgen onder andere lessen in MMA, grappling, capoeira en BJJ. Wij staan dagelijks klaar voor onze leerlingen en zorgen voor een leuke maar vooral leerzame training. Wij geloven namelijk dat iedereen op zijn eigen tempo kan werken aan hun persoonlijke doel(en). Wij bieden je hier graag hulp bij aan, aan de hand van persoonlijke begeleiding. Daarnaast staan onze trainers ook voor je klaar als je liever alleen traint. Een personal training is dan mogelijk. Hierbij gaat onze trainer samen met jou je persoonlijke doelen bespreken, en op basis hiervan een plan van aanpak opstellen. Weet je het nog niet zeker? Dan is een gratis proefles wellicht iets voor jou. Je zult een training meedraaien zodat je in aanraking komt met de sport en onze trainers. Daarnaast zul je onze geweldige locaties ontdekken en je groep leren kennen. Onze trainers staan uiteraard klaar voor al jouw vragen. Ben je geïnteresseerd of heb je toch nog wat vragen? Vraag het ons gerust. En misschien staan wij binnenkort tegenover elkaar.