MMA Arnhem

Get ready to learn some really cool moves

MMA Arnhem staat voor Mixed Martial Arts. Dit is een vechtsport die meerdere vechtkunsten combineert. Karate, worstelen, Judo, BJJ, boksen, muay-thai en kickboksen worden toegepast in het MMA. Bij MMA is veel toegestaan, vechtsporters zullen in een combinatie van staand en grondgevechten met elkaar de strijd aan gaan. Je hoopt uiteindelijk dat je tegenstanders afklopt of knock-out gaat. MMA Arnhem is op dit moment een van de bekendste sporten wereldwijd en zal continue blijven doorgroeien. MMA is vooral bekend door het UFC. UFC staat voor Ultimate Fighting Championship en is de grootste en bekendste organisatie binnen de wereld van het MMA.

Lesrooster

 MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
9:00Kickboksen jeugd
10:00
11:00Open mat Wehl
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00BJJ Warnsveld
16:30BJJ Warnsveld jeugd
17:00
17:30Capoeira Zutphen
18:00BJJ Wehl
19:00Capoeira Alkmaar BJJ Nijmegen
20:00BJJ Zevenaar BJJ Nijmegen MMA Nijmegen
20:30Grappling Nijmegen
21:00
22:00

Waarom Mixed Martial Arts Arnhem?

Mixed Martial Arts Arnhem kent een lange geschiedenis. MMA komt oorspronkelijk uit het oude Griekenland. Waar de Grieken gevechten organiseerden voor het Olympische Spelen. De sport werd destijds het Pankration genoemd. De vechters gingen maakten toen al gebruik van staande en grondtechnieken om van hun tegenstander te winnen. De Grieken hebben daarna deze sport aan de Romeinen doorgegeven. De sport kende ook vele namen, eerst kwam het Pankration, gevolgd door No-Holds-Barred en tot slot het MMA. Echter in 1993 kreeg de sport pas echt zijn bekendheid. In dit jaar werd het UFC georganiseerd. Het was een eenmalig toernooi dat op zoek ging naar de beste vechter ter wereld. Hier werden vechters met verschillende achtergronden tegenover elkaar gezet. Het toernooi was echter een groot succes, waardoor meerdere edities al snel volgde. Bij de UFC ging het in het begin hard aan toe. Zo hard dat menigte het toernooi als bruut en gewelddadig omschreven. Als gevolg hiervan werd het UFC verboden voor TV. Uiteindelijk werden de regels aangepast en veranderde het UFC tot hoe we het vandaag kennen. Wist je trouwens dat het allereerste UFC-toernooi werd gewonnen door een Nederlandse karate beoefenaar?

Bij MMA Arnhem zul je meerdere vechtsporten combineren. Hierdoor train je gegarandeerd je hele lichaam. MMA zal je uithoudingsvermogen verbeteren, omdat je constant paraat moet staan voor een inkomende aanval van je tegenstander en je van staande gevechten naar grondgevechten gaat en andersom. Je traint hierdoor zowel je benen als je armen, maar het allerbelangrijkste is je core. Vanuit hier komt al je kracht. Deze zul je dan ook veel moeten trainen. Daarnaast is flexibiliteit erg belangrijk bij MMA. De technieken vereisen veel van je lichaam. Je zult door onze trainingen merken dat je lichaam soepeler wordt. Uiteraard brengen sporten vele voordelen met zich mee, maar trainen in de meeste gevallen een aantal delen van je lichaam. Bij een vechtsport zoals MMA train je je hele lichaam, maar ook je geest. Je zult meer zelfvertrouwen krijgen en je zult lekkerder in je vel zitten.

MMA Arnhem bij Energia Martial Arts

Wij hopen dat je net zo enthousiast bent als ons, want MMA is namelijk een hartstikke gave sport voor mannen en vrouwen. Kinderen vanaf 15 jaar zijn al welkom om mee te trainen. Wij trainen daarnaast recreanten en sporters die uiteindelijk wedstrijden wilt gaan draaien. Naast MMA verzorgen wij ook lessen in BJJ, grappling en capoeira. Onze leden kunnen dus bij ons terecht voor meerdere sporten. Een lesje grappling is dan wel zo handig wanneer je MMA bij ons volgt. Komen de tijden van de trainingen je niet uit, dan kun jij kosteloos aansluiten bij een andere training op een andere locatie. Onze leden zijn daardoor vrij in hun keuze waar zij hun lessen willen volgen. Voor nieuwkomers willen wij het gemakkelijker maken door gratis proeflessen aan te bieden. Bij een gratis proefles kan je een kijkje nemen bij een training en kennismaken met onze trainers, de locatie en de groep. Onze trainers zullen ervoor zorgen dat jij alles te weten komt tijdens deze proefles, zodat je precies weet wat je te wachten staat. Onze trainingen zijn zorgvuldig ingedeeld, er zal eerst voldoende aandacht besteedt worden aan het beheersen van de technieken. Lukt dit eenmaal, dan gaan we daarna aan de slag met een rondje sparren. Hier zul je de zojuist beoefende techniek toepassen in de praktijk. Er is daarnaast ook altijd een moment van rust en plezier. Onze trainers willen naast het geven van kwalitatieve lessen ervoor zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Een grapje om zijn tijd is dan ook gewoonlijk. We weten ook dat iedereen verschillende doelen heeft wanneer ze komen sporten. Wij willen daarom iedereen hierbij helpen door voldoende begeleiding en vooral geduldig te zijn. Wij geloven namelijk dat iedereen op zijn eigen manier en tempo aan hun doel moet werken. Dus denk je dat je het aankunt? Dan neem snel contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel in de ring!

Nijmegen

Tweede Oude Heselaan 183A, Nijmegen

BJJ

Woensdag 20:15 – 21:45

MMA

Donderdag 20:00 – 21:30

Grappling

Donderdag 20:30 – 21:30

BJJ

Vrijdag 19:00 – 20:30