MMA Arnhem

Get ready to learn some really cool moves

MMA staat voor Mixed Martial Arts. Dit is een vechtsport die meerdere vechtkunsten combineert. Karate, worstelen, Judo, BJJ, boksen, muay-thai en kickboksen worden toegepast in het MMA. Bij MMA is veel toegestaan, vechtsporters zullen in een combinatie van staand en grondgevechten met elkaar de strijd aan gaan. Je hoopt uiteindelijk dat je tegenstanders afklopt of knock-out gaat. MMA is op dit moment een van de bekendste sporten wereldwijd en zal continue blijven doorgroeien. MMA is vooral bekend door het UFC. UFC staat voor Ultimate Fighting Championship en is de grootste en bekendste organisatie binnen de wereld van het MMA.

Lesrooster

LET OP: Tot en met de 14e van iedere maand zijn alle BJJ lessen in Wehl en Nijmegen No-Gi grappling (zonder pak). De rest van de maand zijn deze lessen met Gi.
Energia Martial Arts heeft meerdere affiliated gyms, o.a. op twee locaties in Arnhem en in Warnsveld. Als lid van EMA kun je hier kosteloos meetrainen door je aan te melden via de app. Interesse in Arnhem of Warnsveld als hoofdlocatie? Klik dan op de stad en volg de link naar de website van de betreffende gym om je daar in te schrijven.

LES LOCATIE
MAANDAG
18.00 – 19.30 BJJ / Grappling Wehl
18.00 – 19.30 BJJ / Grappling Arnhem
21.00 – 22.00 MMA Wehl
DINSDAG
09.00 – 10.00 Fundamentals class Nijmegen
18.30 – 19.30 MMA Nijmegen
19.30 – 21.00 BJJ / Grappling – advanced class Nijmegen
19.30 – 21.00 Grappling Arnhem
WOENSDAG
07.30 – 09.00 Open mat Wehl
16.30 – 17.30 BJJ Jeugd Warnsveld
18.00 – 19.00 Capoeira Zutphen
20.00 – 21.30 BJJ / Grappling Nijmegen

DONDERDAG
10.00 – 11.00 Open mat Nijmegen
17.00 – 18.00 BJJ Jeugd Nijmegen
19.30 – 20.30 MMA Arnhem
VRIJDAG
18.00 – 19.00 MMA Nijmegen
18.00 – 19.30 Open mat Arnhem
19.00 – 20.30 BJJ / Grappling Nijmegen
ZATERDAG
11.00 – 12.00 BJJ / Grappling Wehl
12.00 – 13.00 Open mat Wehl
ZONDAG
12.00 – 13.00 Open mat Nijmegen

Waarom Mixed Martial Arts Arnhem?

Mixed Martial Arts lessen in Arnhem kennen een lange geschiedenis. MMA komt oorspronkelijk uit het oude Griekenland. Waar de Grieken gevechten organiseerden voor het Olympische Spelen. De sport werd destijds het Pankration genoemd. De vechters gingen maakten toen al gebruik van staande en grondtechnieken om van hun tegenstander te winnen. De Grieken hebben daarna deze sport aan de Romeinen doorgegeven. De sport kende ook vele namen, eerst kwam het Pankration, gevolgd door No-Holds-Barred en tot slot het MMA. Echter in 1993 kreeg de sport pas echt zijn bekendheid. In dit jaar werd het UFC georganiseerd. Het was een eenmalig toernooi dat op zoek ging naar de beste vechter ter wereld. Hier werden vechters met verschillende achtergronden tegenover elkaar gezet. Het toernooi was echter een groot succes, waardoor meerdere edities al snel volgde. Bij de UFC ging het in het begin hard aan toe. Zo hard dat menigte het toernooi als bruut en gewelddadig omschreven. Als gevolg hiervan werd het UFC verboden voor TV. Uiteindelijk werden de regels aangepast en veranderde het UFC tot hoe we het vandaag kennen. Wist je trouwens dat het allereerste UFC-toernooi werd gewonnen door een Nederlandse karate beoefenaar?

Bij MMA-trainingen in Arnhem zul je meerdere vechtsporten combineren. Hierdoor train je gegarandeerd je hele lichaam. MMA zal je uithoudingsvermogen verbeteren, omdat je constant paraat moet staan voor een inkomende aanval van je tegenstander en je van staande gevechten naar grondgevechten gaat en andersom. Je traint hierdoor zowel je benen als je armen, maar het allerbelangrijkste is je core. Vanuit hier komt al je kracht. Deze zul je dan ook veel moeten trainen. Daarnaast is flexibiliteit erg belangrijk bij MMA. De technieken vereisen veel van je lichaam. Je zult door onze trainingen merken dat je lichaam soepeler wordt. Uiteraard brengen sporten vele voordelen met zich mee, maar trainen in de meeste gevallen een aantal delen van je lichaam. Bij een vechtsport zoals MMA train je je hele lichaam, maar ook je geest. Je zult meer zelfvertrouwen krijgen en je zult lekkerder in je vel zitten.

MMA Arnhem bij Energia Martial Arts

Wij hopen dat je net zo enthousiast bent als wij, want MMA is namelijk een hartstikke gave sport voor mannen en vrouwen. Kinderen vanaf 15 jaar zijn al welkom om mee te trainen. Wij trainen daarnaast recreanten en sporters die uiteindelijk wedstrijden wilt gaan draaien. Naast MMA verzorgen wij ook lessen in BJJ, grappling en capoeira. Onze leden kunnen dus bij ons terecht voor meerdere sporten. Een lesje grappling is dan wel zo handig wanneer je MMA bij ons volgt. Komen de tijden van de trainingen je niet uit, dan kun jij kosteloos aansluiten bij een andere training op een andere locatie, bijvoorbeeld in Zupthen of Wehl. Onze leden zijn daardoor vrij in hun keuze waar zij hun lessen willen volgen. Voor nieuwkomers willen wij het gemakkelijker maken door gratis proeflessen aan te bieden. Bij een gratis proefles kan je een kijkje nemen bij een training en kennismaken met onze trainers, de locatie en de groep.

MMA
Let op: wij zijn niet gevestigd in Arnhem. Bekijk ons lesrooster voor ons aanbod van lessen en locaties.

Nijmegen

Winselingseweg 41, 6541 AH Nijmegen

BJJ

Woensdag 20:15 – 21:45

MMA

Donderdag 20:00 – 21:30

Grappling

Donderdag 20:30 – 21:30

BJJ

Vrijdag 19:00 – 20:30