Brazilian Jiu-Jitsu Arnhem

Arte suave: the gentle art

Jiu Jitsu is een eeuwenoude Japanse vechtkunst. Het was onderdeel van de training van de Samoerai. Zij moesten op het veld zonder wapens zien te overleven. Tot op de dag van vandaag wordt Jiu Jitsu beoefend en is de kunst door de eeuwen heen ontwikkeld tot een vorm van zelfverdediging. Vanuit Jiu Jitsu zijn er ook andere bekende sporten ontstaan, zoals het Judo, Aikido en Braziliaans Jiu Jitsu.

Lesrooster

 MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
7:30BJJ en MMA
vrij trainingsmoment
Wehl (tot 9u)
11:00Open mat Wehl
12:00
13:00
14:00
15:00
16:30BJJ Warnsveld jeugd
17:00
17:45Capoeira Zutphen (Kinderles)
18:00BJJ Wehl
19:00Capoeira Alkmaar BJJ Nijmegen
20:00BJJ Nijmegen MMA Nijmegen
20:30Grappling Nijmegen
21:00MMA Wehl
22:00

BJJ in Arnhem

In feite begint BJJ waar Judo eindigt: op de grond. Bij deze sporten zul je dus niet stoten of trappen, maar gebruikmaken van bepaalde grond en werptechnieken. Je zult de partij winnen wanneer jij ervoor zorgt dat je tegenstander zal afkloppen. Deze sporten zullen zowel lichamelijk als mentaal veel van je vragen. Daarom wordt het ook wel een technisch spel genoemd. Er komt veel anticipatie en strategie aan te pas. Bij BJJ geldt een bandensysteem. Dit wordt gebruikt om de gradaties in vaardigheid aan te duiden. Alleen duurt het in het algemeen langer om een band bij BJJ te behalen. Door middel van examens kunnen banden behaald worden. Bij BJJ zijn de volgende banden haalbaar: wit, blauw, paars, bruin, zwart, zwartrood en de rode band. Zwarte banden zijn erg zeldzaam, slechts tientallen personen ter wereld dragen een rode band. De banden worden uitgereikt naar je prestaties in de club, maar ook tijdens wedstrijden.

Brazilian Jiu Jitsu in Arnhem bij Energia Martial Arts

Bij Energia Martial Arts bieden wij onze trainingen op meerdere locaties aan. Hierdoor ben jij altijd welkom bij ons. Daarnaast willen wij jou de mogelijkheid geven om van elke sport iets te proeven, zodat je zelf kan ontdekken waar je passie ligt. Wij werken al jaren met ervaren instructeurs en bieden leuke kwalitatieve lessen aan waarin jij centraal staat. Zo kun je op je eigen tempo en niveau werken aan een gezonde(re) levensstijl. Daarnaast hechten wij bijzonder veel waarde aan een fijne groepscohesie en vinden wij het belangrijk dat jij plezier en succes ervaart. Bij Energia Martial Arts ben je welkom voor de volgende sporten: Braziliaanse Jiu-Jitsu, MMA (Mixed Martial Arts), Grappling, Capoeira en Personal training. Daarnaast kunnen wij je ook helpen op het gebied van voeding middels ons Voeding & coaching programma.

Nijmegen

Tweede Oude Heselaan 183A, Nijmegen

BJJ

Woensdag 20:15 – 21:45

MMA

Donderdag 20:00 – 21:30

Grappling

Donderdag 20:30 – 21:30

BJJ

Vrijdag 19:00 – 20:30