Vechtsport Doetinchem

Ruim 60.000 mensen in Nederland doen aan een vechtsport. Dit komt mede door de populariteit van vechtsporten de afgelopen jaren. Er zijn veel verschillende vechtsporten in Nederland waar je uit kunt kiezen, maar welke is nu voor jou geschikt? Alle vechtsporten zijn voor jou geschikt! Je hoeft namelijk geen bepaalde lichaamsbouw te hebben, klein of groot te zijn en geen ervaring te hebben. Vechtsporten zijn voor iedereen toegankelijk. Iedere vechtsport is namelijk anders en heeft zijn eigen regels en basistechnieken. Het is daarom belangrijk dat je je van tevoren goed laat informeren, want zo weet je wat je kunt verwachten.

Lesrooster

 MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
9:00Kickboksen jeugd
10:00
11:00Open mat Wehl
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00BJJ Warnsveld
16:30BJJ Warnsveld jeugd
17:00
17:30Capoeira Zutphen
18:00BJJ Wehl
19:00Capoeira Alkmaar BJJ Nijmegen
20:00BJJ Zevenaar BJJ Nijmegen MMA Nijmegen
20:30Grappling Nijmegen
21:00
22:00

Verschillende vechtsporten in Doetinchem

Wil je in een vechtsport in Doetinchem doen? Dan kan dat nu! Altijd al MMA willen doen? Dan is dit je kans. Geen idee wat MMA is? MMA is op dit moment ene erg populaire sport. Het is ontstaan uit een combinatie van verschillende vechtsporten, waaronder Judo, BJJ, Karate, Boksen, Kickboksen, grappling en nog veel meer. MMA staat dan ook voor Mixed Martial Arts. Bij MMA zijn er vrij weinig regels, en het doel is om je tegenstander uit te schakelen, door middel van een wurging of een knock-out. MMA is dan ook erg explosief en uitdagend. Je moet constant paraat staan, want voor je het weet lig je op de grond. De kunst is dan om hieruit te komen. Een beoefenaar van MMA moet erg lenig zijn en de verschillende technieken van staande en grondgevechten kunnen uitvoeren. Daarom zullen deze sporters vaak extra lessen volgen in grappling, boksen en BJJ. Het is dus een erg uitdagende sport waar veel verschillende technieken bij komt kijken. En wellicht zijn lessen BJJ dan wat voor jou. BJJ staat voor Brazilian Jiu Jitsu, en is een vorm van het originele Jiu jitsu. BJJ is ontstaan in Brazilië nadat een oud Jiu jitsu leraar naar dit land afreisde om zijn ervaringen te delen. Sindsdien is deze variant uitgegroeid tot een van de bekendste sporten over de wereld. Daarnaast worden in Doetinchem ook lessen grappling verzorgd. Bij grappling staat het grondgevecht centraal. Dit betekent dat je door middel van bepaalde technieken je tegenstander probeert uit te schakelen. Het is een erg technisch spel waarbij geen fysieke spierkracht is vereist. Het werpen, klemmen en controleren zijn technieken waarmee je je tegenstander kunt overheersen. Een les grappling is daarom een goede aanvulling voor wanneer jij MMA gaat doen. Deze technieken komen namelijk terug bij deze sport.

Nijmegen

Tweede Oude Heselaan 183A, Nijmegen

BJJ

Woensdag 20:15 – 21:45

MMA

Donderdag 20:00 – 21:30

Grappling

Donderdag 20:30 – 21:30

BJJ

Vrijdag 19:00 – 20:30

De grootste vechtsport club in Doetinchem

Energia Martial Arts is de grootste vechtsport club in Doetinchem. Wij verzorgen al jaren lessen in MMA, BJJ, Grappling en Capoeira. Wij willen samengroeien met onze atleten. Wij sporten en leren dan ook altijd samen en van elkaar. Het doel is niet alleen de techniek te beheersen, maar ook fysiek te groeien. Hierdoor halen wij onze beste versies samen uit elkaar. Onze lessen worden door ervaren docenten verzorgd. Deze docenten hebben al jaren ervaring in het vak en de sporten. En willen hun passie graag met jullie delen! Wij geloven namelijk dat iedereen op zijn of haar eigen tempo kan werken naar een gezonde levensstijl, wij zijn er dan ook alleen om je in de juiste richting te sturen!