jiu jitsu Didam

Arte suave: the gentle art

Braziliaanse Jiu-Jitsu, oftewel BJJ, is een wereldwijd populaire Japanse krijgskunst. Bij Jiu Jitsu Uden richt je je op het grappling. Hier wordt ook wel grondgevechten mee bedoeld. Het doel van deze sport is om een dominante controle positie te krijgen en ervoor te zorgen dat je aanvaller zo snel mogelijk afklopt. BJJ is een aangepaste variant van Jiu Jitsu. Bij BJJ zal je gebruikmaken van controlerende grepen, armklemmen, beenklemmen, verwurgingen, en eventueel stoten. BJJ blijft zich verder ontwikkelen, omdat er steeds meer nieuwe technieken te leren vallen.

Lesrooster

 MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
9:00Kickboksen jeugd
10:00
11:00Open mat Wehl
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00BJJ Warnsveld
16:30BJJ Warnsveld jeugd
17:00
17:30Capoeira Zutphen
18:00BJJ Wehl
19:00Capoeira Alkmaar BJJ Nijmegen
20:00BJJ Zevenaar BJJ Nijmegen MMA Nijmegen
20:30Grappling Nijmegen
21:00
22:00

BJJ Didam

BJJ komt oorspronkelijk uit Brazilië. Het is afgeleid van het Jiu Jitsu waarvan de oorsprong in Japan ligt. In 1914 is een Japanse Jiu Jitsu kampioen naar Brazilië gereisd. Hier heeft hij zijn technieken geleerd aan de zoon van een Braziliaanse techniek. Vervolgens paste het jongere broertje van de Braziliaanse zoon deze technieken door de jaren heen aan. Hij begon zijn eigen manieren te gebruiken en zodoende ook zijn eigen technieken. Hierdoor ontstond het BJJ in Uden. Het is daarom ook niet meer weg te denken in de Jiu Jitsu en is wereldwijd bekend. In de jaren daarna leerde hij het zijn kinderen aan. De bekendste zoon was Rickson Gracie. Hij wordt ook wel als het gezicht van BJJ gezien. Hij heeft naar zeggen geen enkele wedstrijd verloren en er wordt gezegd dat zijn record op 400-0 staat. Dit zijn professionele gevechten tot georganiseerde straatgevechten. Hij liet aan de wereld zien hoe effectief de aangepaste technieken van zijn vader waren en veranderde voor altijd de wereld van Jiu Jitsu.

Energia Martial Arts en Brazilian Jiu Jitsu Didam

BJJ kreeg pas wereldwijde bekendheid toen een Gracie viermaal achter elkaar de UFC won. Dit MMA-toernooi is wereldwijd de bekendste, waarbij vechters vanuit alle hoeken in de wereld meedoen. Sindsdien is BJJ een populaire sport. Bij Energia Martial Arts bieden wij jou de mogelijkheid om deze sport te beoefenen. Onze ervaren instructeurs kunnen jou de fijne kneepjes van de sport leren. Daarnaast bieden wij ook lessen in MMA aan. Dit is ideaal voor mensen die geïnteresseerd zijn om wedstrijden te gaan doen. Energia Martial Arts wil zijn leerlingen de mogelijkheid bieden om meerdere sporten te beoefenen zonder extra kosten. Je bent als leerling overal welkom. En dat op meerdere locaties verspreid over Nederland! Naast de MMA-lessen die wij verzorgen bieden wij ook lessen in capoeira en grappling aan. Die laatste is natuurlijk onder de bekende in de vechtwereld onmisbaar. Je zult daarom profijt hebben wanneer je een extra les grappling of Brazilian Jiu Jitsu Didam zult volgen, zeker wanneer jij geïnteresseerd bent in wedstrijden. Onze instructeurs zullen je uiteraard begeleiden bij dit proces. Ben je geïnteresseerd, maar train je niet graag in groepsverband? Dan bieden wij jou ook de mogelijkheid om samen met één van onze instructeurs 1-op-1 lessen te volgen. Samen zal hij met jou kijken naar jouw wensen en behoeftes en zal hij ervoor zorgen dat je zelfverzekerder naar buiten gaat. Wij begeleiden mensen ook tijdens hun voedseltraject. Bij eventuele problemen of situaties kun je altijd bij ons terecht en zullen onze voedingscoaches je graag te hulp staan.

Nijmegen

Tweede Oude Heselaan 183A, Nijmegen

BJJ

Woensdag 20:15 – 21:45

MMA

Donderdag 20:00 – 21:30

Grappling

Donderdag 20:30 – 21:30

BJJ

Vrijdag 19:00 – 20:30