Proefles BJJ

Hoe ziet jouw eerste

proefles BJJ er uit?

De eerste stap in de dojo. Een nieuwe sport, nieuwe plek en heel veel indrukken. Hoe gaat dat in zijn werk? Wat moet ik weten of kunnen en wie helpt mij daarbij? Bij Energia Martial Arts staan wij voor je klaar.

Buddy systeem

Om je niet in het diepe te gooien hebben wij een unieke aanpak van onze proeflessen. Jij wordt gekoppeld aan een ervaren lid of stagiair met al enige ervaring. Hij of zij is gedurende de gehele les jouw ‘buddy’. Dit betekent dat je gewoon mee kunt draaien met de reguliere les maar met één vast aanspreekpunt en partner. Jouw buddy zorgt er ook nog eens voor om eventuele ingewikkelde technieken of oefeningen wat te simplificeren zodat je op jouw eigen niveau mee kunt draaien. Uiteraard houdt ook de trainer met zijn of haar instructie rekening met eventuele proeflessers middels differentiatie van oefeningen.

Aan het einde van de les zul je kennis maken met het ‘sparren’; het oefenen en toepassen van de geleerde technieken in een dynamische trainingsvorm. Het doel hierbij is elkaar beter maken en helpen verder te ontwikkelen. Je eerste ronde is vaak met je buddy.
Hoewel het sparren een essentieel deel is van de sport en wordt aangeraden, is het heel begrijpelijk als je hier zo nu en dan een ronde uitstapt. Sparren is niet verplicht en iedereen houdt rekening met elkaars niveau. Jouw buddy en/of de trainer legt jou voordat het sparren begint de regels en etiquette uit. Of kijk vast even hier: https://energia-martialarts.com/algemene-voorwaarden/

Het kan ook zijn dat de trainer je even kort wat solo-oefeningen laat doen of met hem-/haarzelf laat oefenen om een beter beeld van je beginsituatie te krijgen.

Materiaal

Kom je voor een eerste proefles en heb je nog geen ervaring of eigen spullen? Geen zorgen, wij regelen alles. Het enige wat jij hoeft mee te nemen voor een BJJ of grappling les is strakke sportkleding met zo min mogelijk zakken, ritsen en knopen. Nog even je sieraden af en eventuele haren vast en je kunt zo de mat op! Trainen wij in de gi (het kimono uniform van BJJ)? Dan kun je die de eerste les gewoon van ons lenen of eenmalig probleemloos zónder gi meedoen. Eventuele technieken worden hierop aangepast voor jou.

Verder adviseren wij wat water of drinken mee te nemen, maar er is altijd een kraan aanwezig voor water.
Een bitje is niet verplicht maar mag gedragen worden. Een tok daarentegen is wel verboden.

Start met een gratis proefles!

Sport, martial arts en plezier voor iedereen. Meld je hieronder aan voor een gratis proefles bij Energia Martial Arts.