Jiu Jitsu Doetinchem

Arte suave: the gentle art

Braziliaanse Jiu Jitsu, oftewel BJJ, is een wereldwijde populaire zelfverdedigingssport. Bij Jiu Jitsu Doetinchem staat het grondgevecht centraal. Het doel van deze sport is om een dominante controle positie te krijgen en van daaruit je tegenstander tot overgave te dwingen. Door middel van controlerende grepen, armklemmen, beenklemmen, verwurgingen, en eventuele stoten kun je je tegenstander overwinnen. Bij Jiu Jitsu duurt het jaren voordat je alle technieken kunt beheersen. In sommige gevallen doe je er zelfs je hele leven over, omdat er altijd wel nieuwe technieken zijn te leren.

Lesrooster

 MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
9:00Kickboksen jeugd
10:00
11:00Open mat Wehl
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00BJJ Warnsveld
16:30BJJ Warnsveld jeugd
17:00
17:30Capoeira Zutphen
18:00BJJ Wehl
19:00Capoeira Alkmaar BJJ Nijmegen
20:00BJJ Zevenaar BJJ Nijmegen MMA Nijmegen
20:30Grappling Nijmegen
21:00
22:00

BJJ Doetinchem

Het is allemaal begonnen in 1914. In die tijd was de Japanse Jiu-Jitsu kampioen Mitsuya Maeda geïmmigreerd naar Brazilië. Hier besloot hij om de zoon van zijn vriend de oude technieken van het Jiu Jitsu te leren. De zoon, Carlos, besloot na jaren deze technieken ook aan zijn broer te leren. Samen besloten ze in 1925 de eerste Jiu-Jitsu academie in Brazilië te openen. Hier pakte zijn jongere broer Helio Gracie de sport op en sindsdien is het niet meer weg te denken in de sport. Mede dankzij hem is de sport tot op de dag van vandaag wat het is. Zijn manier van Jiu Jitsu wordt ook wel Gracie Jiu Jitsu genoemd, oftewel Braziliaans Jiu Jitsu. In de loop van de jaren leerden de broers Gracie hun kinderen deze technieken. De bekendste van de kinderen is Rickson Gracie. Hij bleek een natuurtalent te zijn is tot op de dag van vandaag het gezicht van BJJ Doetinchem.

Energia Martial Arts en Brazilian Jiu Jitsu Doetinchem

Bij Energia Martial Arts bieden wij meer dan alleen Brazilian Jiu Jitsu Doetinchem. Daarnaast verzorgen wij ook lessen in MMA, Capoeira en grappling. Wij bieden onze leden de mogelijkheid om bij elke les aan te sluiten, omdat wij weten hoe belangrijk het is wanneer je op een hoger niveau de sport wilt beoefenen of wanneer je graag wat wilt bijleren. Ideaal wanneer je van plan bent MMA-wedstrijden te gaan doen, dan komt die extra les BJJ of Grappling goed uit. Onze ervaren instructeurs verzorgen leuke kwalitatieve lessen en zorgen ervoor dat iedereen op zijn eigen tempo de technieken kan leren. Je hoeft dus niet fysiek sterk te zijn of een hoge conditie te hebben. Dat verwachten wij uiteraard niet, maar wij helpen je graag zodat je dit uiteindelijk wel kunt worden. Voor de mensen die toch liever alleen willen trainen bieden wij personal training aan. Onze instructeurs hebben de nodige kennis en ervaring en zorgen ervoor dat je ook je doelen 1-op-1 kunt behalen. Daarnaast bieden wij ook begeleiding en ondersteuning tijdens de voeding. Onze voedingscoaches luisteren graag naar je wensen en behoeften en vanuit daar creëren zij een ideaal voedingsschema, waardoor jij verantwoord kunt eten en alsnog resultaat kunt verwachten. Heb je nog vragen of wil je wat meer weten, vraag maar raak. Wij staan je graag te woord en wie weet zien wij elkaar snel!

Nijmegen

Tweede Oude Heselaan 183A, Nijmegen

BJJ

Woensdag 20:15 – 21:45

MMA

Donderdag 20:00 – 21:30

Grappling

Donderdag 20:30 – 21:30

BJJ

Vrijdag 19:00 – 20:30