Vechtsport Zutphen

Voor je favoriete vechtsporten kun je terecht bij vechtsport Zutphen. Hier kun je onder andere Brazilian Jiu Jitsu, MMA, Grappling en Capoeira uitoefenen. Vechtsporten zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. In Nederland zijn er zo’n 60.000 mensen die aan vechtsport doen. De keuze uit vechtsporten is enorm. Een van de populairste vechtsporten is Jiu Jitsu, ook MMA is hard op weg een van de grootste vechtsporten te worden. De vechtsporten die in Zutphen te beoefenen zijn, zijn: Brazilian Jiu Jitsu, MMA, Grappling en Capoeira. Wij geven een kort overzicht van vechtsporten in Zutphen. Zo krijg je een idee welke vechtsport er het beste bij jou past!

Lesrooster

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
7:30BJJ en MMA
vrij trainingsmoment
Wehl (tot 9u)
11:00Open mat Wehl
12:00
13:00
14:00
15:00
16:30BJJ Warnsveld jeugd
17:00
17:45Capoeira Zutphen (Kinderles)
18:00BJJ Wehl Kinderles Nijmegen (tot 19:00)
19:00Capoeira Alkmaar BJJ Nijmegen
20:00BJJ Nijmegen MMA Nijmegen
20:30Grappling Nijmegen
21:00MMA Wehl
22:00

Brazilian Jiu-Jitsu

Brazilian Jiu-Jitsu is een vechtsport die zich specialiseert in het vechten op de grond. Het doel is om jouw tegenstander naar de grond te halen en hem of haar in een dominante positie te controleren om hem of haar vervolgens, door middel van verwurging of een klem, tot overgave te dwingen. Hierbij gaat het er vooral om de techniek die wordt gebruikt om de tegenstander naar de grond te werken. Er zijn geen vereisten om te kunnen starten bij vechtsport Zutphen. Dus lijkt jou deze sport iets, dan kun je gerust eens mee trainen.

MMA

MMA is de afkorting voor Mixed Martial Arts. Deze vechtsport wordt steeds populairder en is hard op weg om de grootste vechtsport ter wereld te worden. Ook bij vechtsport Zutphen merken wij dat deze vechtsport steeds populairder wordt. Bij de vechtsport MMA worden verschillende vechtsporten, zoals: worstelen, karate, judo, boxen, kickboksen en Brazilian Jiu Jitsu. Tijdens een MMA-gevecht mag er zowel staand als op de grond gevochten worden.
Vechtsport Zutphen
Vechtsport Zutphen

Grappling

Grappling is een verzamelnaam voor verschillende technieken, manoeuvres en contratechnieken die worden toegepast om een fysiek voordeel te verkrijgen ten opzichte van de tegenstander. Deze sport is een combinatie van worstelen, judo en Brazilian Jiu Jitsu. Bij grappling werk je alleen met werp-, klem, controle en verwurgingstechnieken. Stoten en trappen is niet toegestaan bij deze sport. Voor de liefhebbers van MMA is het handig om grappling lessen te volgen en deze eventueel combineert met boksfit. Zeker wanneer je wedstrijden wilt gaan vechten.

Capoeira

Capoeira is misschien bij de meeste mensen vrij onbekend. Toch is deze sport vrij populair bij vechtsport Zutphen. Capoeira heeft haar eigen logica en unieke lichaamstaal. Twee vechters dagen elkaar uit in een cirkel van medespelers die muziek maken (de Roda). Een soepele aanval, vaak een draaitrap, wordt ontweken door weg te duiken of mee te draaien met de trap. Door slim en creatief te vechten, kan de tegenstander uiteindelijk worden klemgezet of onderuitgehaald worden. Capoeira is geen wedstrijd. De bedoeling is dat de cirkel (de Roda) enthousiast wordt en een positieve sfeer creëert.

Zutphen

Strawinskystraat 2, Zutphen

Capoeira

Woensdag 18:00 – 19:00

De grootste vechtsport club van Zutphen

Energia Martial Arts is de grootste vechtsport club van Zutphen. Al jaren worden hier lessen gegeven in BJJ, MMA, Grappling en Capoeira. Wij willen samen met de leerlingen groeien naar een hoog niveau. Daarom leren wij nog steeds van elkaar. Het is niet alleen van belang , dat je techniek van de sport leert, maar ook dat je fysiek zult groeien. De lessen van Energia Martial Arts worden verzorgd door ervaren trainers, die al jarenlang ervaring hebben met de technieken die bij de sport horen. Deze trainers zijn gedreven, om hun passie op iedereen over te dragen. Mocht je toch meer persoonlijke aandacht kunnen gebruiken tijdens het groeien in deze sport, dan kun je ook kiezen voor een personal training.