Vechtsport Zutphen

Voor je favoriete vechtsporten kun je terecht bij vechtsport Zutphen. Hier kun je onder andere Brazilian Jiu Jitsu, MMA, Grappling en Capoeira uitoefenen. Vechtsporten zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. In Nederland zijn er zo’n 60.000 mensen die aan vechtsport doen. De keuze uit vechtsporten is enorm. Een van de populairste vechtsporten is Jiu Jitsu, ook MMA is hard op weg een van de grootste vechtsporten te worden. De vechtsporten die in Zutphen te beoefenen zijn, zijn: Brazilian Jiu Jitsu, MMA, Grappling en Capoeira. Wij geven een kort overzicht van vechtsporten in Zutphen. Zo krijg je een idee welke vechtsport er het beste bij jou past!

Lesrooster

LET OP: Tot en met de 14e van iedere maand zijn alle BJJ lessen in Wehl en Nijmegen No-Gi grappling (zonder pak). De rest van de maand zijn deze lessen met Gi.
Energia Martial Arts heeft meerdere affiliated gyms, o.a. op twee locaties in Arnhem en in Warnsveld. Als lid van EMA kun je hier kosteloos meetrainen door je aan te melden via de app. Interesse in Arnhem of Warnsveld als hoofdlocatie? Klik dan op de stad en volg de link naar de website van de betreffende gym om je daar in te schrijven.

LES LOCATIE
MAANDAG
18.00 – 19.30 BJJ / Grappling Wehl
18.00 – 19.30 BJJ / Grappling Arnhem
21.00 – 22.00 MMA Wehl
DINSDAG
09.00 – 10.00 Fundamentals class Nijmegen
18.30 – 19.30 MMA Nijmegen
19.30 – 21.00 BJJ / Grappling – advanced class Nijmegen
19.30 – 21.00 Grappling Arnhem
WOENSDAG
07.30 – 09.00 Open mat Wehl
16.30 – 17.30 BJJ Jeugd Warnsveld
18.00 – 19.00 Capoeira Zutphen
20.00 – 21.30 BJJ / Grappling Nijmegen

DONDERDAG
10.00 – 11.00 Open mat Nijmegen
17.00 – 18.00 BJJ Jeugd Nijmegen
19.30 – 20.30 MMA Arnhem
VRIJDAG
18.00 – 19.00 MMA Nijmegen
18.00 – 19.30 Open mat Arnhem
19.00 – 20.30 BJJ / Grappling Nijmegen
ZATERDAG
11.00 – 12.00 BJJ / Grappling Wehl
12.00 – 13.00 Open mat Wehl
ZONDAG
12.00 – 13.00 Open mat Nijmegen

Brazilian Jiu-Jitsu

Brazilian Jiu-Jitsu is een vechtsport die zich specialiseert in het vechten op de grond. Het doel is om jouw tegenstander naar de grond te halen en hem of haar in een dominante positie te controleren om hem of haar vervolgens, door middel van verwurging of een klem, tot overgave te dwingen. Hierbij gaat het er vooral om de techniek die wordt gebruikt om de tegenstander naar de grond te werken. Er zijn geen vereisten om te kunnen starten bij vechtsport Zutphen. Dus lijkt jou deze sport iets, dan kun je gerust eens mee trainen.

MMA

MMA is de afkorting voor Mixed Martial Arts. Deze vechtsport wordt steeds populairder en is hard op weg om de grootste vechtsport ter wereld te worden. Ook bij vechtsport Zutphen merken wij dat deze vechtsport steeds populairder wordt. Bij de vechtsport MMA worden verschillende vechtsporten, zoals: worstelen, karate, judo, boxen, kickboksen en Brazilian Jiu Jitsu. Tijdens een MMA-gevecht mag er zowel staand als op de grond gevochten worden.
Vechtsport Zutphen
Vechtsport Zutphen

Grappling

Grappling is een verzamelnaam voor verschillende technieken, manoeuvres en contratechnieken die worden toegepast om een fysiek voordeel te verkrijgen ten opzichte van de tegenstander. Deze sport is een combinatie van worstelen, judo en Brazilian Jiu Jitsu. Bij grappling werk je alleen met werp-, klem, controle en verwurgingstechnieken. Stoten en trappen is niet toegestaan bij deze sport. Voor de liefhebbers van MMA is het handig om grappling lessen te volgen en deze eventueel combineert met boksfit. Zeker wanneer je wedstrijden wilt gaan vechten.

Capoeira

Capoeira is misschien bij de meeste mensen vrij onbekend. Toch is deze sport vrij populair bij vechtsport Zutphen. Capoeira heeft haar eigen logica en unieke lichaamstaal. Twee vechters dagen elkaar uit in een cirkel van medespelers die muziek maken (de Roda). Een soepele aanval, vaak een draaitrap, wordt ontweken door weg te duiken of mee te draaien met de trap. Door slim en creatief te vechten, kan de tegenstander uiteindelijk worden klemgezet of onderuitgehaald worden. Capoeira is geen wedstrijd. De bedoeling is dat de cirkel (de Roda) enthousiast wordt en een positieve sfeer creëert.

Zutphen

Strawinskystraat 2, Zutphen

Capoeira

Woensdag 18:00 – 19:00

De grootste vechtsport club van Zutphen

Energia Martial Arts is de grootste vechtsport club van Zutphen. Al jaren worden hier lessen gegeven in BJJ, MMA, Grappling en Capoeira. Wij willen samen met de leerlingen groeien naar een hoog niveau. Daarom leren wij nog steeds van elkaar. Het is niet alleen van belang , dat je techniek van de sport leert, maar ook dat je fysiek zult groeien. De lessen van Energia Martial Arts worden verzorgd door ervaren trainers, die al jarenlang ervaring hebben met de technieken die bij de sport horen. Deze trainers zijn gedreven, om hun passie op iedereen over te dragen. Mocht je toch meer persoonlijke aandacht kunnen gebruiken tijdens het groeien in deze sport, dan kun je ook kiezen voor een personal training.