Vechtsport Wehl

Vechtsporten is populairder dan ooit in Nederland. Dat is mede te danken aan bekende topsporters die we momenteel te bieden hebben of gehad hebben met onder meer: Rico Verhoeven, Alistair Overeem, Remy Bonjasky, Peter Aerts en Badr Hari. Een vechtsport in Wehl is een van de beste activiteiten om je lichaam en hersenen te versterken. Wil je fitter worden, je stress verlagen en gezonder worden, dan is een vechtsport in Wehl misschien iets voor jou. Het ziet er misschien moeilijk uit, maar met de juiste aandacht en vooral geduld en kun jij de verschillende technieken beheersen. Je zult ook zeker profiteren bij het beoefenen van een vechtsport doordat je jezelf en andere kunt verdedigen.

Lesrooster

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
7:30BJJ en MMA
vrij trainingsmoment
Wehl (tot 9u)
11:00Open mat Wehl
12:00
13:00
14:00
15:00
16:30BJJ Warnsveld jeugd
17:00
17:45Capoeira Zutphen (Kinderles)
18:00BJJ Wehl Kinderles Nijmegen (tot 19:00)
19:00Capoeira Alkmaar BJJ Nijmegen
20:00BJJ Nijmegen MMA Nijmegen
20:30Grappling Nijmegen
21:00MMA Wehl
22:00

De verschillende vechtsporten van Wehl

Allereerst is het goed om te weten welke vechtsporten er in Wehl zijn. Een van de bekendste sporten is MMA. Dit is een hybride van verschillende stijlen van vechtsporten, zoals Braziliaanse Jiu Jitsu, Judo, Boksen, Kickboksen, Muay Thai, Worstelen, Grappling en andere gevechtssporten. Het is goed om te weten dat wanneer jij MMA wilt gaan doen, een extra les grappling een voordeel met zich meebrengt. Deze technieken komen namelijk terug bij het MMA. MMA is dus een ideale sport om kennis te maken met de verschillende vechtstijlen van de wereld. Wil je je toch liever focussen op één sport. Dan kan dat uiteraard ook. Zo kun je lessen volgen in Braziliaanse Jiu Jitsu, Grappling en Capoeira. Bij Braziliaanse Jiu Jitsu zul jij door middel van worpen je tegenstander naar de grond brengen. Vervolgens begint dan het grondgevecht. Hier ga jij je tegenstander door middel van gewrichtsvergrendeling proberen uit te schakelen. Denk dan aan bepaalde wurgingen en klemmen. Je wilt tenslotte dat je tegenstander zich overgeeft. Grappling lijkt veel op het Braziliaanse Jiu Jitsu, alleen zul je bij deze sport direct op de grond beginnen. Het grondgevecht staat hier dus bij centraal. Daarnaast worden er ook lessen Capoeira gegeven. Capoeira is een fascinerende sport. Bij dit spel zul je je tegenstander niet fysiek uitschakelen. Je zult in een cirkel met je tegenstander het tegen elkaar opnemen. Het spel wordt daarbij begeleidt door muziek die door medespelers wordt gecreëerd. Jij en je tegenstander zullen op het ritme van de muziek bewegen en ondertussen elkaar proberen uit te schakelen. Door slim en creatief te spelen kun jij je tegenstander klemzetten of onderuit vegen.

Nijmegen

Tweede Oude Heselaan 183A, Nijmegen

BJJ

Woensdag 20:15 – 21:45

MMA

Donderdag 20:00 – 21:30

Grappling

Donderdag 20:30 – 21:30

BJJ

Vrijdag 19:00 – 20:30

Energia Martial Arts is de vechtsport club in Wehl

Heb jij net zoals ons een passie voor sport en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan nodigen wij je graag uit om een van onze dojo’s te bezoeken. Wij beschikken namelijk over meerdere locaties waardoor onze leden zich vrij bij elke les kunnen aansluiten. Wil je dus meer leren over MMA, Braziliaanse Jiu Jitsu, Grappling of Capoeira, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze ervaren docenten hebben de juiste kennis, ervaring en vooral passie om leuke kwalitatieve lessen te verzorgen. Wij geloven namelijk dat men op hun eigen tempo kan werken aan een gezondere levensstijl. Wij zijn er alleen om je in de juiste richting te sturen en natuurlijk ook voor vragen, maar ook advies te geven. Wij hopen dat we je dan ook snel mogen verwelkomen in een van onze dojo’s!