Kickboksen Nijmegen

Kickboksen is een vechtsport wat wereldwijd bekend is. Hierbij zijn het gebruik van zowel handen als benen toegestaan. De sport is oorspronkelijk afkomstig uit Japan en de Verenigde Staten, en vond in 1970 zijn populariteit. Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo.

Lesrooster

LET OP: Tot en met de 14e van iedere maand zijn alle BJJ lessen in Wehl en Nijmegen No-Gi grappling (zonder pak). De rest van de maand zijn deze lessen met Gi.
Energia Martial Arts heeft meerdere affiliated gyms, o.a. op twee locaties in Arnhem en in Warnsveld. Als lid van EMA kun je hier kosteloos meetrainen door je aan te melden via de app. Interesse in Arnhem of Warnsveld als hoofdlocatie? Klik dan op de stad en volg de link naar de website van de betreffende gym om je daar in te schrijven.

LES LOCATIE
MAANDAG
18.00 – 19.30 BJJ / Grappling Wehl
18.00 – 19.30 BJJ / Grappling Arnhem
21.00 – 22.00 MMA Wehl
DINSDAG
09.00 – 10.00 Fundamentals class Nijmegen
18.30 – 19.30 MMA Nijmegen
19.30 – 21.00 BJJ / Grappling – advanced class Nijmegen
19.30 – 21.00 Grappling Arnhem
WOENSDAG
07.30 – 09.00 Open mat Wehl
16.30 – 17.30 BJJ Jeugd Warnsveld
18.00 – 19.00 Capoeira Zutphen
20.00 – 21.30 BJJ / Grappling Nijmegen

DONDERDAG
10.00 – 11.00 Open mat Nijmegen
17.00 – 18.00 BJJ Jeugd Nijmegen
19.30 – 20.30 MMA Arnhem
VRIJDAG
18.00 – 19.00 MMA Nijmegen
18.00 – 19.30 Open mat Arnhem
19.00 – 20.30 BJJ / Grappling Nijmegen
ZATERDAG
11.00 – 12.00 BJJ / Grappling Wehl
12.00 – 13.00 Open mat Wehl
ZONDAG
12.00 – 13.00 Open mat Nijmegen

Lessen kickboksen Nijmegen bij Energia Martial Arts

Ben je woonachtig in of rondom de omgeving van Nijmegen en heb je na het lezen interesse gekregen? Dan hebben wij goed nieuws voor je, vanaf nu is het mogelijk om een gratis proefles mee te draaien. Dit betekent dat jij geheel gratis een les kunt meedoen. En woon je niet in de buurt van Nijmegen, dan hebben wij extra goed nieuws voor je. Onze lessen zijn te volgen op verschillende locaties door Nederland. Je bent welkom om bij meerdere lessen aan te sluiten. Wij willen deze mogelijkheid aanbieden aan nieuwkomers binnen deze sport en aan mensen die graag willen beginnen met een van onze aangeboden sporten. Bij Energia Martial Arts trainen wij diverse groepen in diverse sporten. Zo bieden wie naast het kickboksen ook BJJ, MMA, Grappling en Capoeira aan. Onze lessen worden kwalitatief verzorgd door onze ervaren instructeurs en willen jou graag een prettige, gezellige training bezorgen, waar er natuurlijk ook hard getraind wordt. Ben je afgehaakt, geen paniek. Wij geven iedereen de tijd en de ruimte om op zijn of haar eigen niveau te leren. Dit betekent dat je geen topconditie hoeft te hebben of fysiek sterk hoeft te zijn. Wij geloven dat iedereen zijn doel kan bereiken doormiddel van de juiste begeleiding en training. Daarom willen wij bij Energia Martial Arts je graag hierbij helpen.

Ontstaan kickboksen Nijmegen

Het kickboksen in Japan is ontstaan vanuit de invloeden van het thaiboksen (Muay Thai). Het kickboksen in de Verenigde Staten is ontstaan als een systeem waarbij verschillende vechtstijlen zich met elkaar laten meten. Bij kickboksen en thaiboksen is de manier van trappen anders dan bij taekwondo. Dit komt doordat er verschillende vormen van competitie zijn. Bij taekwondo als wedstrijdsport draait het om het behalen van punten, terwijl het bij thaiboksen de bedoeling is dat jij je tegenstander zo hard mogelijk raakt. Bij het kickboksen zijn elleboogstoten bijvoorbeeld niet toegestaan en bij thaiboksen weer wel.

Kickboksen kan op een tatami (Japanse mat) of in een boksring plaatsvinden. Deze zijn te onderscheiden in verschillende varianten.

Tatami

  • Semi Contact of Point Fighting: hierbij scoor je doormiddel van trap- en stoottechnieken. Een trap op het hoofd is twee punten waard, een gesprongen trap naar het hoofd is drie punten, een trap naar het lichaam een punt en een gesprongen trap naar het lichaam twee punten. Elke stoot is een punt waard, en telkens wanneer er een punt behaald wordt, wordt de wedstrijd stilgelegd.
  • Light Contact of Continuous Fighting: er worden punten behaald door middel van trappen en stoten en er wordt continue doorgevochten totdat de tijd voorbij is. Dit zal een paar rondes duren. De wedstrijd wordt alleen stilgelegd wanneer er een foute techniek wordt toegepast. Je kan dan een waarschuwing of minpunt krijgen. De uiteindelijke winnaar wordt aan de hand van de meeste punten gekozen of wanneer er een knock-out plaatsvindt.
  • Kick Light: deze variant zit tussen Semi Contact en Full Contact. Er ligt hier een grote nadruk op de controle en de perfecte combinatie tussen de verschillende trap- en stoottechnieken.
  • Musical Forms of Kata’s: hier zullen de deelnemers de verschillende trap- en stoottechnieken van het kickboksen op een ritmische manier demonstreren op het ritme van (dynamische) muziek.

Boksring

  • Full Contact: deze vorm is vergelijkbaar met Light Contact, maar zal dit plaatsnemen in de ring. Daarbij gaat het in de meeste gevallen hierbij harder aan toe en is een knock-out meer voorkomend.
  • Low Kick: dit is een variant van Full Contact waarin je de mogelijkheid hebt om de benen van je tegenstander met zuivere trappen aan te vallen.
  • K-1: dit is wel de bekendste variant van het kickboksen. Het is een mix van enkele staande vechtsporten, zoals kickboksen, thaiboksen, karate en taekwondo. Hierbij gelden de regels van het Full Contact.

Kickboksen, zoals wij het kennen, vindt zich plaats in de ring. De sporters dragen beide handschoenen, vaak kickboks/bokshandschoenen. Deze beschermen je handen en polsen. Onder de handschoenen draag je ook bandages. Bandages gebruik je om je handen, knokkels, vingers en pols te beschermen. Deze wikkel je van tevoren goed in zodat je blessures kunt voorkomen. Bij kickboksen kunnen er ook scheenbeschermers gebruikt worden. Dit is echter afhankelijk van welke klasse je speelt en wat de kickboks bond bepaald. Je ziet bij het kickboksen dat ze elkaar omarmen of vasthouden tijdens de wedstrijd. Dit wordt ook wel ‘clinchen’ genoemd. Dit wordt wel eens gedaan om de tegenstander op de grond te drukken. Deze tactiek kan ook gebruikt worden om op adem te komen. Omdat je dan in enkele secondes jezelf kan herpakken. Bij de grote populaire evenementen, zoals K1, mogen de vechters dit niet doen.

Nijmegen

De Kolk 18, Nijmegen

BJJ / Grappling

Dinsdag 19.30 – 21.00 Advanced class
Woensdag 20.00 – 21.30
Vrijdag 19.00 – 20.30

MMA

Dinsdag 18.30 – 19.30
Vrijdag 18.00 – 19.00

Open mat

Donderdag 10.00 – 11.00
Zondag 12.00 – 13.00

Fundamentals class

Dinsdag 09.00 – 10.00

BJJ Jeugd

Donderdag 17.00 – 18.00