Jiu Jitsu Zevenaar

Arte suave: the gentle art

In 1914 is de Japanse Jiu Jitsu kampioen naar Brazilië gereisd. Hier heeft hij een Braziliaanse vriend de oude technieken van Jiu Jitsu Zevenaar geleerd. De Braziliaan leerde dit aan zijn broers en in de jaren daarna zij weer aan hun kinderen. De meest succesvolle van hen was Rickson Gracie. Hij wordt ook wel gezien als het gezicht van het BJJ. Vanwege de aangepaste technieken en het doorzettingsvermogen van Rickson is hij sinds zijn 18e onverslaanbaar.

Lesrooster

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
7:30Open mat Wehl (tot 9u)
09:00BJJ en MMA
vrij trainingsmoment
Nijmegen (tot 10u)
BJJ en MMA
vrij trainingsmoment
Nijmegen (tot 10u)
10:00
11:00Open mat Wehl (tot 13u)
12:00
13:00
14:00
15:00
16:30BJJ Warnsveld jeugd
17:00
18:00BJJ Wehl Capoeira Zutphen (Kinderles tot 19u)Kinderles Nijmegen (tot 19u)
19:00Capoeira Alkmaar BJJ Nijmegen
20:00BJJ Nijmegen MMA Nijmegen
20:30Grappling Nijmegen
21:00MMA Wehl
22:00

BJJ Zevenaar

Bij BJJ gaat het erom dat jij zo snel mogelijk de tegenstander naar de grond brengt. Dit kan door middel van een takedown, worp of shoot. Vervolgens ga je verder met het grondgevecht. Je wilt ervoor zorgen dat je tegenstander zo snel mogelijk afklopt. Je zult gebruik gaan maken van diverse grepen, armklemmen, verwurgingen en beenklemmen. Bij BJJ in Zevenaar draait het erom dat jij in staat bent om tegenover grotere sterkere tegenstanders te staan. Met de juiste technieken en bewegingen kun je diegene omverwerpen en overmeesteren. Het is een ideale sport voor lichtere personen en vooral voor vrouwen. Er zijn een aantal posities waarmee je bij BJJ te maken krijgt. Deze zijn te verdelen in: stand up, guard, cross side en mount. Bij stand up begin je staand en zorg je ervoor dat je tegenstander zo snel mogelijk naar de grond gaat. Dit kan door middel van een takedown of een worp. Daarna kom je in de guard fase. Als je op de grond ligt met je rug probeer je je tegenstander met je benen te controleren. De bedoeling hierbij is om je tegenstander uit balans te brengen en uiteindelijk te submitten of te sweepen voor een betere positie. Er zijn drie typen guards: open-, gesloten- en half-guard. Bij een gesloten-guard zit het lichaam van de tegenstander ingesloten tussen je benen en je enkels over elkaar heen zijn gekruist. In de open-guard zijn je benen niet gesloten en is er meer bewegingsruimte. In de half-guard wordt daarentegen een been van de tegenstander ingesloten.

Bij Cross Side controleer je de tegenstander vanaf de zijkant. De schouders van de tegenstander worden met de druk van je lichaam op de grond gehouden. Vanuit hier ga je over tot een klem of verwurging. In de mount positie zit je op de torso van je tegenstander. Hierbij controleer je zijn lichaam. Ter controle zijn de benen ingehaakt onder de rug van de tegenstander. Je kunt je armen gebruiken voor het aanzetten van een klem of verwurging. De back-mount positie is een variant van de mount-positie. Hierbij ga je op de rug van je tegenstander zitten. De benen zijn hierbij ingehaakt onder de buik van de tegenstander. Tot slot zijn er de submissions. Deze zijn ingedeeld in twee categorieën, namelijk klemmen en verwurgingen. Bij klemmen wordt het (schouder, elleboog, pols, knie of enkel) gewricht overstrekt. Bij verwurgingen worden de aders in de nek afgeklemd met de armen of benen.

Brazilian Jiu Jitsu Zevenaar bij Energia Martial Arts

Brazilian Jiu Jitsu Zevenaar kun je leren bij Energia Martial Arts. Wij zijn een welbekende vechtschool met meerdere locaties verspreid over Nederland. Als lid ben je in staat om elke les bij te wonen, ongeacht de locatie. Hierdoor kun jij meerdere sporten beoefenen zonder extra kosten. Naast BJJ verzorgen wij ook lessen in grappling, MMA en capoeira. Ideaal wanneer jij van plan bent om wedstrijden te gaan doen. Het is ook mogelijk om personal training te volgen bij een van onze ervaren instructeurs. Dit is voor mensen die liever niet in groepsverband trainen of simpelweg het te druk hebben. Hierdoor kun jij bepalen waar en wanneer jij wilt trainen. Heb je problemen met voeding of boek jij geen resultaat? Dan staan onze voedingsdeskundigen graag voor je klaar. Zij kijken graag met je mee en zorgen ervoor dat jij je fitter en gezonder gaat voelen.

Voor clinics en workshops kun je ook in Zevenaar gebruik maken van de expertise van Energia Martial Arts. Voor groepslessen kun je terecht op onze locaties in Arnhem, Nijmegen, Zutphen, Alkmaar, Wehl en Warnsveld. Twijfel je nog of heb je vragen, dan stel ze gerust. Wie weet zien wij elkaar snel!

Zevenaar

Zuiderlaan 28B, Zevenaar

BJJ

Maandag 20:00 – 21:45