Capoeira Alkmaar

Flow with the go

Capoeira heeft haar eigen logica en unieke lichaamstaal. Twee spelers dagen elkaar uit in een cirkel van medespelers die muziek maken: de Roda. Een soepele aanval, meestal een draaitrap, wordt ontweken door weg te duiken of mee te draaien. Door slim en creatief te spelen kan de tegenstander uiteindelijk worden klemgezet of onderuit geveegd. Acrobatiek maakt het spel nog mooier en spectaculairder. Toch is capoeira geen wedstrijd. Het doel van de cirkel is om met de hele groep een positieve energieke sfeer op te roepen waar alle spelers zich van hun beste kant laten zien. Wij geven ook workshops voor capoeira. Bekijk hier ons aanbod voor de workshop.

Lesrooster

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdag
7:30Open mat Wehl (tot 9u)
09:00BJJ en MMA
vrij trainingsmoment
Nijmegen (tot 10u)
BJJ en MMA
vrij trainingsmoment
Nijmegen (tot 10u)
10:00
11:00Open mat Wehl (tot 13u)
12:00
13:00
14:00
15:00
16:30BJJ Warnsveld jeugd
17:00
18:00BJJ Wehl Capoeira Zutphen (Kinderles tot 19u)Kinderles Nijmegen (tot 19u)
19:00Capoeira Alkmaar BJJ Nijmegen
20:00BJJ Nijmegen MMA Nijmegen
20:30Grappling Nijmegen
21:00MMA Wehl
22:00

Capoeira cultuur

Capoeira gaat gepaard met een hoop muziek. Deze muziek geeft energie en richting aan de twee spelers die elkaar midden in de cirkel uitdagen. Belangrijke instrumenten die worden gebruikt zijn de berimbau, de atabaque, de pandeiro en de agogo. De liedjes die in de cirkel worden gezongen gaan vaak over het spel, levenswijsheden, oude meesters, de slaventijd en Brazilië.

Capoeira wordt vaak gespeeld in uniform: meestal een witte broek en wit shirt. Echter…. een spontane Roda zonder uniform is net zo goed toegestaan. De flexibiliteit is een grote kracht van capoeira. Het spel kan altijd en overal gespeeld worden. Voor capoeira lessen in Alkmaar kun je altijd terecht in bij Energia Martial Arts. Wist je dat de technieken van capoeira ook terugkomen in het MMA. Een les MMA is dan ook een goede keuze wanneer jij verschillende technieken van vechtsporten wilt leren.

Alkmaar

Beethovensingel 13, Alkmaar

Capoeira

Dinsdag 19:00 – 20:30