Vechtsport kleding

Wanneer je gaat beginnen met sporten is het altijd fijn om goede sportkleding te hebben. Hierbij is het belangrijk dat de kleding goed past en dat je er een tijdje mee vooruit kunt. Sporten met de juiste sportkleding zorgt ervoor dat je lichaam beter kan ademen. Dat is niet alleen beter voor je lichaamstemperatuur, maar ook voor de vochtregeling in het lichaam. Je zweet wordt namelijk op de juiste manier afgevoerd. Daarnaast zorgt sportkleding ervoor dat je in de buitenlucht je warmte vasthoudt en je spieren dus niet te veel afkoelen. Ook als je een vechtsport beoefend is de juiste kleding van groot belang. Misschien nog wel belangrijker dan wanneer je rent of fietst. De vechtsport kleding heeft namelijk meer te verduren en zal van sterker materiaal moeten zijn. Ook zorgt kleding bij een vechtsport voor eenheid en veiligheid. Erg belangrijk dus om de juiste vechtsport kleding te kopen.
Vechtsport kleding

Groot aanbod

Iedere vorm van vechtsport vergt de nodige kracht, snelheid en flexibiliteit die nodig is om te winnen. De kleding moet hier uiteraard in meegaan en ervoor zorgen dat jij je doelen kunt behalen. Verschillende vormen van vechtsport hebben verschillende soorten kleding nodig. Hier zijn regels en voorschriften voor waar iedere leerling zich aan moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de verschillen in kleding bij judo of boksen. In onze webshop bieden wij een groot aanbod van vechtsport kleding aan zodat jij de juiste vechtsport kleding vindt die bij jou en de sport past. Zo bieden wij kleding aan in verschillende kleuren die voldoen aan de voorschriften. Daarnaast hebben wij een groot assortiment aan accessoires, riemen en handschoenen. Kortom alles wat je nodig hebt voor jouw vechtsport vind je bij Energia.

 

Hoge kwaliteit

Het ontbreken van de juiste vechtsport kleding maakt je kwetsbaar. Het kan zorgen voor fouten of zorgt ervoor dat je meer bezig bent met het goed doen van je kleding. Bij Energia Martial Arts weten we als geen ander hoe belangrijk het hebben van goede vechtsport kleding is. Om deze reden werken we dan ook enkel met hoge kwaliteit kleding en accessoires. Hiermee voorkomen we dat je last hebt van de kleding keuze. We vinden dat iedereen goede kwaliteit materiaal moet kunnen dragen dat lang meegaat. Daarom hanteren we betaalbare prijzen voor hoge kwaliteit. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen die een vechtsport wil beoefenen niet belemmerd wordt door kosten. Zowel de accessoires als de kleding voldoen aan de regels binnen die vechtsport.

 

Vechtsport kleding

Kiezen van de juiste vechtsport kleding

Riemen, kimono’s, bitjes of handschoenen, het zijn allemaal onderdelen die nodig kunnen zijn om je favoriete vechtsport te beoefenen. Het is altijd afhankelijk van de sport welke kleding jij nodig hebt. De enige voorwaarde die je voor jezelf moet stellen is dat de kleding comfortabel zit en je je er goed in kan bewegen. Energia Martial Arts biedt enkel kleding aan waar jij je goed in voelt. Onze rashguards en shorts zijn zeer populair bij verschillende sporten. Je draagt ze onder andere bij sporten als Jiu Jitsu en MMA. Een kimono wordt ook bij meerdere vechtsporten gedragen, denk hierbij aan karate of MMA kleding. Verder wordt de vechtsport kleding afgemaakt met een riem, in de kleur van jouw graad, en waar nodig een bitje of handschoenen. Ben je niet helemaal zeker welke kleding jij nodig hebt voor jouw sport? Neem dan contact op met ons.

Training en wedstrijdkleding

Buiten het onderscheid tussen de soorten vechtsporten wordt er binnen de vechtsport onderscheid gemaakt tussen training en wedstrijd kleding. Dit komt doordat er tijdens een training niet altijd sprake is van lichamelijk contact met een ander persoon. Dit betekent dat wedstrijdkleding sterker moet zijn en beter moet zitten dan training kleding. Wedstrijd kleding sluit beter aan dan training kleding en zit vaak een stuk strakker. De reden hiervan is het intensieve contact dat ontstaat tijdens de wedstrijd. Tijdens een training kan kleding een stuk minder strak zitten, maar moet wel redelijk overeen komen met de wedstrijd kleding.

Over het algemeen kan vechtsport kleding vrij koud zijn, omdat er gebruik wordt gemaakt van T-shirts en shorts. Niet ideaal dus om deze kleding op straat aan te doen. Om deze reden verkopen wij dan ook streetwear in de vorm van vesten en trainingsbroeken. Je vindt écht alles wat je nodig hebt in onze webshop.

Vechtsport kleding