MMA Kleding

Voordat je gaat beginnen met sporten is het altijd fijn om de juiste kleding te dragen. Met de juiste kleding kun je namelijk optimaal presteren tijdens je trainingen, maar zeker ook de wedstrijden. Het is daarom belangrijk dat de kleding goed past zodat je er een tijdje mee vooruit kunt. Wist je dat wanneer je sport met de juiste sportkleding je ervoor zorgt dat je lichaam beter kunt ademen. Dat is niet alleen beter voor je lichaamstemperatuur, maar ook voor de vochtregeling in het lichaam. Je zweet wordt namelijk op de juiste manier afgevoerd. Daarnaast zorgt sportkleding ervoor dat je in de buitenlucht je warmte vasthoudt en je spieren dus niet te veel afkoelen. Ook als je een vechtsport beoefend is de juiste kleding van groot belang. Misschien nog wel belangrijker dan wanneer je rent of fietst. De vechtsport kleding heeft namelijk meer te verduren en zal van sterker materiaal moeten zijn. Ook zorgt kleding bij een vechtsport voor eenheid en veiligheid. Erg belangrijk dus om de juiste vechtsport kleding te kopen.

Het is ook goed om te weten wat MMA nu precies inhoudt. De afkorting MMA staat namelijk voor “Mixed Martial Arts”. MMA is een vechtsport, waarbij verschillende vechtkunsten worden gecombineerd uit sporten zoals: Brazilian Jiu Jitsu, worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen. Het bijzondere aan deze vechtsport is dat er zowel staand als op de grond gevochten mag worden. MMA is een vechtsport die wereldwijd steeds populairder wordt.

MMA Kleding

MMA Training

Tijdens onze trainingen zul je merken dat MMA erg veel van je lichaam vraagt. Tijdens de trainingen wordt je begeleid door een van onze professionele trainers, die hun kennis en ervaring gebruiken om jou zo goed mogelijk te trainen. Dat de trainingen erg intensief zijn, is al te merken bij de warming-up. De warming-up is meteen een van de belangrijkste onderdelen van de training. Door een goede warming up te doen bereid je jouw lichaam voor op de bewegingen die jij hierna gaat uitvoeren. Bovendien is een warming-up nodig om nare blessures te voorkomen. Daarnaast heeft een warming-up een aantal voordelen voor jou. Je wordt door de warming-up een stuk soepeler en fitter.

Na de warming-up krijg je verschillende technieken aangeleerd. Tijdens het beoefenen van deze technieken, zullen onze professionele trainers letten op jouw uitvoering en techniek. De houding is namelijk erg belangrijk. Bij een verkeerde houding zou je ook vervelende blessures kunnen oplopen. Daarnaast zul je bij een goede houding en uitvoering merken dat je een hoop progressie zult boeken en steeds beter wordt tijdens eventuele wedstrijden. Nadat je de techniek geleerd hebt gekregen, mag je de technieken gaan uitvoeren. Ook dit is conditioneel nogal zwaar. Bij het uitvoeren van de vechttechnieken tijdens het sparren, wordt er ook nauwlettend gekeken naar jouw houding en techniek.

MMA kleding voor trainingen en wedstrijden

Buiten het onderscheid tussen de soorten vechtsporten wordt er binnen de vechtsport onderscheid gemaakt tussen training en wedstrijd kleding. Dit komt doordat er tijdens een training niet altijd sprake is van lichamelijk contact met een ander persoon. Dit betekent dat wedstrijdkleding sterker moet zijn en beter moet zitten dan training kleding. Dit geldt ook voor MMA kleding. Wedstrijd kleding sluit beter aan dan training kleding en zit vaak een stuk strakker. De reden hiervan is het intensieve contact dat ontstaat tijdens de wedstrijd. Tijdens een training kan kleding een stuk minder strak zitten, maar moet wel redelijk overeen komen met de wedstrijd kleding. Over het algemeen kan vechtsport kleding vrij koud zijn, omdat er gebruik wordt gemaakt van T-shirts en shorts. Om deze reden verkopen wij dan ook streetwear in de vorm van vesten en trainingsbroeken. Je vindt écht alles wat je nodig hebt in onze webshop.
MMA Kleding

MMA bij Energia Martial Arts

Vanaf 15 jaar ben je welkom om mee te trainen. Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om te kunnen sporten. Daarom is bij ons iedereen welkom. Naast MMA geven wij ook les in Brazilian Jiu Jitsu, Grappling en Capoeira. Mocht je liever niet in groepsverband trainen, dan kun je ook één-op-één trainen met een personal trainer uit Zutphen. Tijdens een personal training gaat alle aandacht naar jou uit, waardoor er nog beter gelet kan worden op jouw techniek en houding. Zo zul je zien dat je nog meer progressie boekt. Bij Energia Martial Arts helpen wij jou op weg naar een gezonder en vitaler leven. Wist je dat wij onze trainingen op meerdere locaties aanbieden? Zo kun je kosteloos aansluiten bij onze locaties in Nijmegen, Didam, Doetinchem, Wehl, Arnhem, Duiven en Elst.