MMA full leather gloves

Handschoenen van 100% leer met stevige velcro sluiting. Geen elastiekjes, geen ‘luchtgaten’ en geen gedoe! Wel stevige, robuuste handschoenen van echt leder, mét een zachte voering.

MMA Handschoenen

Wanneer je aan MMA wilt beginnen heb je net zoals iedereen een aantal dingen nodig. Je kunt namelijk niet zomaar aan MMA deelnemen. Jezelf en anderen beschermen is daarom extra belangrijk. Voordat we daarop verder gaan is het eerst goed om te weten wat MMA precies is.

De afkorting MMA staat voor “Mixed Martial Arts”. MMA is een vechtsport, waarbij verschillende vechtkunsten worden gecombineerd. Er worden technieken gebruikt uit vechtsporten zoals: Brazilian Jiu Jitsu, worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen. Het bijzondere aan deze vechtsport is dat er zowel staand als op de grond gevochten mag worden. MMA is een vechtsport die wereldwijd steeds populairder wordt. Lijkt jou dit iets?

MMA Handschoenen

Je eerste MMA Handschoenen

Bij het kopen van je allereerste MMA handschoenen is het belangrijk om te kijken waar je de handschoenen voor gaat gebruiken. Zo zijn er speciale handschoenen voor wanneer je op de bokszak traint en handschoenen tijdens het sparren. Een paar extra bokshandschoenen is daarom aan te raden wanneer je bijvoorbeeld op de zak traint. Wanneer je daadwerkelijk MMA gaat doen heb je uiteraard MMA handschoenen nodig. Er is daarom ook een verschil tussen de handschoenen, want niet iedereen heeft dezelfde maat. Zo worden bokshandschoenen aangeduid in OZ (ounces), dit geeft het gewicht van de handschoenen aan. Want hoe zwaarder de handschoen, hoe meer demping de handschoen bevat en hoe groter de handshoen is.

Daarnaast zijn er ook handschoenen in verschillende materialen. Zo zijn er leren en kunstleren handschoenen. In het algemeen gaan lederen handschoenen ook langer mee. De kans dat leer scheurt is namelijk kleiner, met name bij de naden. Tegenwoordig zijn er zoveel kwalitatief hoogwaardige kunstlederen handschoenen dat beide soorten goed zijn. Uiteindelijk gaat het naar je eigen voorkeur. Bij elke handschoen is het verstandig om bescherming te dragen. Deze bescherming komt in de vorm van bandages en binnen handschoenen. Deze zorgen er namelijk voor dat je handen ten alle tijden goed beschermd zijn en dat je geen vervelende blessures oploopt aan je hand. Wanneer je je handschoenen aantrekt zul je dus altijd je bescherming eerst om moeten doen.

MMA Handschoenen

MMA Training

MMA is een vechtsport waarbij veel van je lichaam gevraagd wordt. Dit is onder andere te merken aan de trainingen. Tijdens de trainingen word je begeleid door een van onze professionele trainers, die hun kennis en ervaring gebruiken om jou zo goed mogelijk te trainen. Dat de trainingen intensief zijn, is al te merken bij de warming-up. De warming-up is meteen een van de belangrijkste onderdelen van de training. Door een goede warming up te doen bereid je jouw lichaam voor op de bewegingen die jij hierna gaat uitvoeren. Bovendien is een warming-up nodig om nare blessures te voorkomen. Daarnaast heeft een warming-up een aantal voordelen voor jou. Je wordt door de warming-up een stuk soepeler en fitter.

Na de warming-up krijg je verschillende technieken aangeleerd. Tijdens het beoefenen van deze technieken, zullen onze professionele trainers letten op jouw uitvoering en techniek. De houding is bij deze sport heel belangrijk. Bij een verkeerde houding zou je ook blessures kunnen oplopen. Daarnaast zul je bij een goede houding en uitvoering merken dat je een hoop progressie zult boeken en steeds beter wordt tijdens eventuele wedstrijden. Nadat je de techniek geleerd hebt gekregen, mag je de technieken gaan uitvoeren. Ook dit is conditioneel zwaar. Tijdens het uitvoeren van de vechttechnieken tijdens het sparren, wordt er ook nauwlettend gekeken naar jouw houding en techniek gekeken.

MMA bij Energia Martial Arts

Vanaf 15 jaar ben je meer dan welkom om mee te trainen. Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om te kunnen sporten. Daarom is bij ons iedereen welkom. Naast MMA geven wij ook les in Brazilian Jiu Jitsu, Grappling en Capoeira. Mocht je liever niet in groepsverband trainen, dan kun je ook één-op-één trainen met een personal trainer. Tijdens een personal training gaat alle aandacht naar jou uit, waardoor er nog beter gelet kan worden op jouw techniek en houding. Zo zul je zien dat je nog meer progressie boekt. Bij Energia Martial Arts helpen wij jou op weg naar een gezonder en vitaler leven!