Capoeira workshop

Wil je een nieuwe vaardigheid leren, ben je van plan een leuke dag te organiseren of heb je gewoon zin om even lekker te bewegen? Dan is een capoeira workshop waarschijnlijk wel wat voor jou! Bij Energia Martial Arts bieden wij sinds kort ook capoeira workshops aan waarbij je kennis leert maken met deze vechtdans. Je leert de achtergrond en technieken, maar hebt vooral de vrijheid om eigen aspecten toe te voegen. Tijdens de workshop staan creativiteit en improvisatie namelijk op de eerste plek. De trainer zorgt er enkel voor dat de oefeningen op de juiste manier worden uitgevoerd. Samen met je mede kandidaten werk je aan verschillende technieken en ervaren jullie hoe het is om een echte capoeira vechter te zijn. Aan het einde van de workshop vindt er dan ook een capoeira dans plaats waarin je oog in oog komt te staan met een tegenstander. Jullie worden in een korte tijd opgeleid tot ware capoeira kenners.
Capoeira workshop

Wat is capoeira?

Capoeira is eigenlijk een spel, maar wordt ook wel omschreven als een Braziliaanse vechtdans. Hierdoor valt het in de categorie vechtsport en biedt Energia Martial Arts ook deze vorm aan. In principe staan er twee tegenstanders tegenover elkaar in een door mensen gevormde cirkel. Uiteraard kijken we bij Energia Martial Arts naar wat het beste werkt in de groep waarin de capoeira workshop wordt gehouden. Voordat we op die plek zijn zal er eerst nog geoefend moeten worden. De tegenstanders wisselen elkaar af met aanvallende en verdedigende bewegingen die ze uitvoeren op de muziek. De verdediging ontwijkt de aanval door ontwijkende bewegingen te maken. De aanval bestaat uit verschillende soorten bewegingen waarin de kandidaten hun bewegingen zelf bedenken. Ze laten zich meevoeren met de muziek en spelen hier op in. Hierbij is het vooral de bedoeling creatief te denken en zelf een aanval te verzinnen. De meest voorkomende bewegingen zijn draaitrappen in combinatie met acrobatische bewegingen.

Capoeira workshop bij Energia Martial Arts

Een capoeira workshop bij Energia is een manier om kennis te maken met deze vechtdans. Buiten de workshops bieden wij ook vaste trainingsdagen aan. Bekijk voor deze dagen en tijden ons lesrooster. De workshop bestaat uit verschillende onderdelen. Als eerste wordt er kennis gemaakt met het concept van capoeira. Er wordt een kleine introductie gegeven en vervolgens volgt er een demonstratie. Zo zorgen we ervoor dat je als kandidaat weet waar je naartoe werkt. We leggen de grote lijnen van de vechtdans uit onder het genot van de originele capoeira muziek. Aan de hand van deze informatie volgt een kleine warming-up waarbij alvast wat technieken worden gedeeld op de maat van de muziek. De volgende stap is het oefenen van de basisstappen, dat doe je samen met jouw partner. Met behulp van de coach leren jullie steeds nieuwe bewegingen, maar wordt vooral aangemoedigd om je eigen creativiteit en improvisatie te gebruiken. Aan het einde van de workshop gaan jullie volgens de officiële capoeira regels in een cirkel staan en nemen jullie het een voor een tegen elkaar op. Heb je de smaak te pakken door deze workshop? Dan bieden wij bij Energia nog meer workshops aan. Wij bieden Capoeira onder andere in Zutphen en Alkmaar aan. Bekijk hiervoor ons aanbod.
Capoeira workshop

Professionele coach

De capoeira workshop wordt door een zeer ervaren en professionele coach gegeven. We vinden namelijk dat iedereen op zijn of haar eigen tempo en niveau een vechtsport kan uitoefenen. Hierbij is het belangrijk een coach voor de groep te zetten die dit begrijpt en te tijd neemt. Onze capoeira coach weet dit heel goed te doen en houdt ten alle tijden rekening met de groep en de behoefte van elk individu. De coach beschikt over de nodige ervaring en weet alle fijne dingen over de mooie kunst die capoeira heet. We helpen je jouw techniek te verbeteren en zorgen ervoor dat je alle basistechnieken van capoeira leert. Kwaliteit van lessen staan bij ons hoog in het vaandel, maar plezier en groepsdynamiek staan daar zeker boven. We willen iedereen een positieve capoeira workshop bieden. Dit is grotendeels afhankelijk van de groep, maar bij Energia weten we dat de coach het verschil maakt. Dit betekent dat de coach altijd met de nodige kunde en enthousiasme de workshop ingaat. Samen ontdekken we jullie creativiteit en improvisatie.